buy my college custom outline

Problemes en l'aplicació de la llei de la dependència

Temes sobre Persones Grans que no es poden valer per sí mateixes / Temas sobre Mayores que no pueden valerse por sí mismos

Problemes en l'aplicació de la llei de la dependència

EntradaAutor: fatec » dj. ago. 30, 2007 11:24 am

http://www.elperiodico.cat/
-------------------------------------
L'aplicació de la llei de la dependència acumula retards
1. • LaGeneralitat incompleix lapromesa d'examinar les sol.licitudsen3mesos
2. • Més de 31.000 avis i discapacitats catalans demanen acollir-se a les ajudes


MERCÈ CONESA
BARCELONA

L'aplicació de la llei de la dependència s'ha estrenat a Catalunya amb alguns endarreriments. La Generalitat va prometre en el seu moment que en un termini màxim de tres mesos totes les persones que haguessin presentat correctament la sol.licitud serien visitades per un equip d'experts i estaria feta la valoració del seu cas, amb la conformitat o la negativa de rebre les ajudes previstes. Doncs bé, ahir es van complir tres mesos des de l'inici de la data de presentació de sol.licituds (el 21 de maig passat) i no totes les persones que van entregar la documentació aquella data han rebut la visita de l'equip de valoració.

Jordi Tudela, director del ProdeP (el programa que s'encarrega de gestionar l'aplicació de la llei de la dependència a Catalunya), reconeix que hi ha alguns endarreriments, "però de no més de 15 dies". "El període vacacional", continua, "ha perjudicat el sistema d'aplicació de la llei, però resoldrem els inconvenients". Aquest mateix mes, segons Tudela, s'ha contractat una empresa que millorarà el sistem actual. "Ens hem trobat que algunes empreses i entitats que es dediquen a cuidar discapacitats i que aglutinen i presenten sol.licituds no han donat prioritat a les peticions més antigues". "Això", diu Tudela, "pot haver contribuït als endarreriments".

EXAMINADORS I EXAMINATS

Els equips que han de fer les valoracions abans de tres mesos des de la presentació de la sol.licitud pertanyen, majoritàriament, a consorcis sanitaris o entitats de prestació de serveis de salut.

Fins al 15 d'agost s'havien presentat 31.489 sol.licituds per acollir-se a la llei. D'aquestes, 10.733 ja s'han valorat i 7.792 ja tenen el diagnòstic de persona discapacitada en grau III, cosa que suposa que aquest mateix any ja podran començar a rebre les ajudes. Els beneficiaris són persones grans que no poden menjar soles, anar a comprar o al lavabo, cuinar o ficar-se al llit. També persones més joves amb una discapacitat física, intel.lectual o sensorial o una malaltia mental diagnosticada de més del 75%. Fins ara moltes d'aquestes persones depenen dels seus familiars --excepte les que ja estan ingressades en centres públics-- o estan en residències privades.

Amb l'aplicació de la llei, probablement molts seguiran a l'empara familiar perquè no hi ha prou places residencials públiques. Però la diferència és que rebran més ajuda. Cada cas serà particular, en funció dels ingressos i el patrimoni de la persona dependent, però hi haurà una compensació econòmica per accedir a serveis com el cost parcial d'una plaça en una residència o un centre de dia, l'atenció domiciliària, un assistent professional o un cuidador familiar.

ELS CUIDADORS

Aquest últim aspecte és especialment interessant perquè beneficiarà, sobretot, les dones que han deixat una feina per poder fer-se càrrec d'un discapacitat. Fins ara no tenien cap reconeixement laboral (excepte els 240 euros que aporta el programa Viure en Família de la Generalitat). Amb la llei de dependència aquest cuidador percebrà un sou mensual de 487 euros i, a més, estarà emparat per la Seguretat Social.

Malgrat això, rebre la visita de l'equip avaluador i aconseguir la declaració de discapacitat en grau III no suposa aconseguir l'ajuda de manera immediata, sigui la que sigui. Una vegada es té el diagnòstic, els beneficiaris s'han de posar en contacte amb els serveis socials municipals, que elaboraran un programa individual d'atenció en un altre termini de tres mesos. O sigui que, des del moment en què es presenta la sol.licitud fins que es rep l'ajuda poden passar perfectament fins a sis mesos.
fatec l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. març 06, 2008 2:33 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dl. oct. 22, 2007 11:01 am

http://www.20minutos.es/
----------------------------------------
20.000 depenents esperen a la llista per ser avaluats

ARTUR ZANÓN. 22.10.2007

* Els 23 equips i 160 professionals que fan els exàmens no donen abast.
* Han d'atendre les prop de 45.000 sol·licituds de reconeixement mèdic.


Són 23 equips i 160 professionals els que van fent avaluacions des del maig, però poden semblar pocs recursos a tenor de les queixes de molts usuaris i de la cua que s’ha format.

Fins a 19.314 famílies estan esperant encara que es faci l’avaluació de la dependència d’un familiar per rebre alguna de les prestacions de la Llei de Dependència.

A data de 25 de setembre hi havia 44.646 persones que havien sol·licitat el reconeixement. Però només s’havien visitat 25.332 el 5 d’octubre. Això vol dir que la llista d’espera pot aproximar-se o haver superat els 20.000 dependents, si se sumen els catalans que s’han inscrit entre el 25 de setembre i el 5 d’octubre.

Màxim grau reconegut

Des que es va començar a desplegar la llei, 32.485 persones han demanat informació telefònica (900 300 500).

En una primera fase només es donaran ajuts als dependents de Grau III, és a dir, que necessiten tenir una persona al costat per fer gairebé tot. Tot i aquesta limitació, tres de cada quatre de les avaluacions ja fetes han reconegut aquesta màxima dependència: 18.884 de les 25.332, segons Acció Social i Ciutadania .

Catalunya va començar a rebre les primeres sol·licituds a partir de maig i en teoria els ajuts (plaça de residència, ajut a domicili, sou per a la cuidadora...) haurien de concedir-se abans que acabi el 2007. El Govern preveu, de moment, uns 35.000 beneficiats.

Àngels Castro: "Sento ràbia i impotència pel retard"

La mare d’Ángeles té 68 anys. Al 75% de discapacitat que tenia s’ha de sumar una embòlia que l’ha postrat al llit (a la foto).

"L’hem de posar bolquers, té una sonda per menjar, l’hem de rentar nosaltres... No pot fer res per ella mateixa", resumeix. Arran de l’agreujament de la malaltia ha hagut de modificar la seva vida.

Continua treballant pel matí, però les tardes les dedica a la mare. "Sento ràbia i impotència, perquè tot s’està retardant molt", lamenta l’Ángeles, veïna del Badal. Va lliurar la documentació exigida al maig i els tècnics van analitzar la seva mare al setembre.

"Em van dir que tenia un grau de discapacitat 3. Ho veuen clar", raona. La mare és una de les 25.332 persones a les que s’ha fet una valoració i que està a l’expectativa de saber quin tipus de solució li proposaran.

"M’han dit que fins al gener no rebré la carta sobre l’avaluació. L’ajuda l’han de donar abans. Que no esperin que es mori", reclama.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dt. des. 04, 2007 1:21 pm

http://www.elperiodico.cat/
---------------------------------------
La primera catalana a acollir-se a la llei de la dependència pateix la demora en l'entrega de les ajudes

1. • Cada mes abona 5.000 euros per les residències dels seus pares

XABIER BARRENA
BARCELONA

El dilluns 21 de maig, a dos quarts de nou del matí, plovia al barri de Gràcia. Els elements haurien fet desistir a més d'un d'esperar que obrís el centre de serveis socials del carrer de la Providència. Però no a Diana Domínguez. Aquell 21 de maig era el primer dia que s'acceptaven les sol.licituds per rebre les ajudes que dictava la nova llei de la dependència aprovada mesos abans pel Congrés. Diana Domínguez volia ser la primera. No per tenir el gust de ser-ho. Sinó perquè mensualment abona més de 5.000 euros per sufragar les residències on viuen els seus pares. Sis mesos després, i quan hauria de començar a rebre els diners de les ajudes, veu amb desesperació com la seva arribada s'endarrereix. Per culpa d'un tràmit administratiu, diu la Conselleria d'Acció Social.

La història de Domínguez és un relat de dedicació i persistència encara inacabat per la lentitud i burocràcia de l'administració. Entre el mes de gener --quan va entrar en vigor la llei-- i el maig, va trucar periòdicament a la Generalitat per saber quan podria presentar la seva sol.licitud. Domínguez treballa en el sector de la producció audiovisual. Té un bon sou, però res comparat amb aquests 5.000 euros que la crucifiquen mensualment. La seva mare pateix, des de fa set anys, una degeneració dels ganglis corticobasals, una rara malaltia que la manté invàlida. El seu pare, arran de la malaltia de la seva dona, va emmalaltir. Depressió, intent de suïcidi i algun brot esquizoide. És incapaç de prendre una decisió per si mateix.

Després d'aquell 21 de maig, Domínguez va esperar un parell de mesos, en va, que la citessin per avaluar els progenitors. La llei preveu només casos individuals, i per tant no fa diferències entre els que tenen una persona al seu càrrec i els que en tenen, per exemple, dues i han d'afrontar una despesa doble. Després de trucar repetidament a l'administració per requerir que s'accelerés el seu dossier, finalment els van avaluar tots dos el mateix dia, el 24 de juliol a la tarda. Pare i mare habiten en residències diferents, una a Gràcia i l'altra a Sarrià-Sant Gervasi.

L'examen de la mare va transcórrer sense més novetat. No així el del pare. L'avaluador, després de veure el pacient, va dir, segons recorda Domínguez, "que no es veia amb força" per portar a terme l'estudi i que "hauria de tornar amb algú" que tingués "formació en psicologia". Amb l'estiu pel mig, la incapacitat del treballador social subcontractat per l'ajuntament per desenvolupar la feina va endarrerir l'expedient del pare gairebé tres mesos. La nova avaluació va tenir lloc a l'octubre.

Sense llistes d'espera

Diana ja té a la butxaca la carta on es reconeix la invalidesa de grau 3, la més gran possible, a la seva mare. Això equival a dir que una persona necessita atenció permanent. Pròximament, això espera, serà citada per la Generalitat per buscar la millor solució per a ella i la seva mare. O bé se li donarà plaça en una residència pública o bé rebrà els diners per costejar-se l'actual. En qualsevol cas, segons va informar el director del programa d'atenció a les persones, Jordi Tudela, de la Conselleria d'Acció Social, "no hi haurà llistes d'espera". És a dir, sigui el que sigui el que es resolgui, s'aplicarà al moment.

No obstant, el cas del seu pare segueix un altre ritme. Encara està a l'espera que es dictamini el seu grau de dependència, malgrat que ja han transcorregut els sis mesos de termini que estipulava la llei per començar, no només a avaluar, sinó a pagar els imports.

La conseqüència de tot això és que, segons afirma Diana Domínguez, tots aquests obstacles burocràtics no li deixen "temps de plorar el drama personal" dels pares. I sentencia: "Hi ha dies que si no tens fermesa, ho engegues tot a passeig". Diana Domínguez no sap si hipotecar casa seva, perquè els diners ja comencen a escassejar. I és que la demora del tràmit administratiu li costa 166 euros al dia.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dj. gen. 24, 2008 12:51 pm

http://www.20minutos.es/
--------------------------------------
Sólo el 3% de los solicitantes recibieron las ayudas de la Ley de Dependencia
EUROPA PRESS. 22.01.2008
* Los beneficiarios son un total de 808 catalanes.
* 233 obtuvieron una plaza de residencia y el resto recibieron una prestación económica.
* La Consellería justificó los retrasos por la "complejidad" de la ley.


Un total de 808 catalanes han recibido ya las ayudas de la Ley de Dependencia, lo que supone un 3% del total de solicitudes valoradas de grado severo --conocido como grado III y que son las que se han priorizado--, según los datos actualizados por la Conselleria de Acción Social y Ciudadanía.

Un total de 233 obtuvieron una plaza de residencia y el resto recibieron una prestación económica vinculada a los servicios de un cuidador no profesional (un 67%), a una residencia (29,74%), a ayuda domiciliaria (1,74%), a un asistente personal (0,70%) y a un centro de día (0,70%).

Hasta el momento, la Generalitat ha recibido 50.328 solicitudes para acogerse a las ayudas, de las cuales ha valorado 33.925. De éstas, 26.561 han sido reconocidas como grado III, frente a 4.446 de grado II --este grupo puede empezar a percibir los servicios desde enero de este año-- y 1.466 de grado I.

La consellera Carme Capdevila admitió los retrasos con los que están llegando las ayudas, que justificó por la "complejidad" de la ley y por los "pocos meses" que lleva en vigor.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dc. feb. 13, 2008 4:35 pm

http://www.20minutos.es/
------------------------------------------------
Unos 3.000 catalanes son dependientes de grado medio desde principios de este año

EUROPA PRESS. 12.02.2008

* Un total de 5.199 personas han sido valoradas en este grado en el marco de la implantación de la Ley de Dependencia.
* La mayoría de las valoraciones fueron de personas de más de 65 años.


La consellera de Acción Social y Ciudadanía de la Generalitat, Carme Capdevila, ha anunciado que desde principios de este año 2.854 personas han sido reconocidas como personas dependientes de grado 2.2, nivel medio, del total de 5.199 que han sido valoradas en este grado en el marco de la implantación de la Ley de Dependencia.

En 2007, pudieron acogerse a las valoraciones las personas de grado 3 --grandes dependientes-- y a partir de enero de 2008 las ayudas de la norma estatal son extensibles a las personas de grado medio de dependencia. Explicó que hasta el 1 de febrero de 2008, la Generalitat había realizado un total de 39.152 valoraciones de dependencia en total y había resulto 1.200 Programas de Atención Individual (PIA). .

Aseguró que la mayoría de las valoraciones fueron de personas de más de 65 años. De aquellos que recibieron un grado 3.2 y 3.1, 3.884 tenían esa edad y 3.850 tenían menos de 65 años. Además, 33.390 valoraciones de los dependientes de grado 3 y 2 se realizaron en domicilios, 7.626 en instituciones y 73 no estaban determinadas.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dj. feb. 14, 2008 4:40 pm

http://www.lavanguardia.es/
---------------------------------------
La aplicación de una ley
La ley de Dependencia, a paso lento
Asuntos Sociales asegura que 120.000 grandes dependientes reciben ayudas

CELESTE LÓPEZ DE PAZ / ALICIA RODRÍGUEZ - Madrid

Un año y poco más de un mes después de la entrada en vigor de la ley de Dependencia, las ayudas arrancan en las diferentes comunidades autónomas. Aunque aún quedan muchas personas calificadas como grandes dependientes que esperan un servicio garantizado por ley, la gran maquinaria burocrática de la Administración empieza a desperezarse. Según datos del Ministerio de Asuntos Sociales, hasta el pasado 20 de enero 119.362 personas consideradas grandes dependientes y dependientes severos de nivel 2 (los que precisan de asistencia continua) han empezado a recibir asistencia, bien a través de servicios o bien mediante una ayuda económica.

De esos casi 120.000 asistidos, la gran mayoría (113.466) es gran dependiente (grado 3), lo que significa que prácticamente la mitad de los afectados recibe ayuda. El resto son del nivel severo de grado 2, un número muy reducido que se explica, según fuentes del departamento que dirige Jesús Caldera, porque la fecha de inicio para recibir esta atención es el 1 de enero de este año. Aunque no existe un cálculo exacto de cuántos grandes dependientes hay en España, el libro blanco de la dependencia, elaborado por el ministerio, estimaba que en el 2005 había 195.000 personas en esa situación, más otros 370.000 con dependencia severa. "Aún no hay datos, pero es evidente que ha habido más gente de la prevista, y las administraciones se han visto desbordadas", asegura Águeda Alonso, presidenta de la Asociación de Esclerosis Múltiple.

Estos datos ponen de manifiesto que la implantación de la ley va más lenta de lo que en principio se había anunciado. Tal como denuncian las asociaciones de discapacitados, la celeridad a la hora de recibir la prestación depende de la comunidad en la que se resida. Así lo indican la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (Ceoma), la Asociación de Familiares de Enfermos de Alzheimer, la Asociación Española de Esclerosis Múltiple y la Federación de Asociaciones de Personas con Discapacidad Física. Estas organizaciones reconocen que parte del retraso se debe a que ha habido que crear un nuevo sistema,

"La novedad, sin embargo, no justifica todo el retraso. Es evidente que hay comunidades que han puesto más interés en poner en marcha la ley que otras", señala Raquel Manjavacas, gerente de la Ceoma. Un ejemplo claro es la Comunidad Foral de Navarra, que arrancó el sistema de dependencia el mismo 1 de enero del 2007, cuando entraba en vigor la ley. Esto permitió a las personas con el mayor grado de dependencia recibir servicios y asistencia a las pocas semanas. No sólo a ese grupo, sino también a los severos de grado 2, pese a que su asistencia no se debía cubrir hasta el 2008. El 31 de diciembre, 4.422 personas habían recibido ayuda, de las que 2.565 eran gran dependientes y el resto, severos.

En el lado opuesto, se encuentra la Comunidad de Madrid, que no firmó el convenio con la Administración central hasta noviembre, once meses después que los navarros. A día de hoy, en Madrid hay 9.700 personas que están recibiendo asistencia, mientras que el número de dependientes valorados asciende a 12.600.
En Andalucía, la cifra de dependientes atendidos se eleva a 20.000, y el número de dependientes valorados se aproxima a 65.000.

En Catalunya, el 20 de enero se habían presentado 50.328 solicitudes, de las cuales se habían valorado 33.925 (26.561 del grado 3; 4.446 del grado 2, 1.466 del grado 1), pero sólo habían empezado a recibir ayudas 808. Ayer el presidente de CiU en el Ayuntamiento de Barcelona, Xavier Trias, denunció que en esta ciudad se han valorado 8.666 personas de nivel 3, pero sólo se han aplicado 622 PIA y las prestaciones efectivas se reducen a 22, razón por la cual calificó de "propagandísticas" las afirmaciones sobre el desarrollo de la ley.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dj. març 06, 2008 2:34 pm

http://paper.avui.cat/
------------------------------------
Llei de la incompetència

El dia 4-09-07 vam entregar a l'oficina de Benestar Social del Vendrell la sol·licitud per la llei de la dependència. Sóc mare d'un nen de 5 anys amb diagnòstic d'autisme i, tot i que el meu fill és un nen que no parla, la comunicació amb ell és mil cops més fluïda i entenedora que la que despatxen al departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat. Fa 2 mesos, veient que ningú no es posava en contacte amb nosaltres, vam decidir començar a moure'ns i trucar al 900 300 500, al 012 i a una processó interminable de telèfons, extensions i organismes de sigles irreproduïbles. Fins avui i sense exagerar he fet entre trenta o quaranta trucades per intentar esbrinar què ha passat amb la sol·licitud. Durant tot aquest temps, de totes les persones que m'han atès, només 5 van prendre les meves dades personals i es van comprometre a veure què havia passat, i van dir que m'informarien. Mai ningú m'ha trucat, tot i que em reconeixen que alguna cosa estranya ha passat.

Anna Trillas i Roig
El Vendrell
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dj. març 06, 2008 2:35 pm

http://paper.avui.cat/
---------------------------------
Llei de dependència

Acabo de rebre la resolució en què qualifiquen el grau de dependència de la meva mare: grau 1, nivell 2. En el mateix escrit hi ha el calendari de les prestacions i la meva mare no té dret a rebre-la fins d'aquí a cinc o sis anys!! Ella té 93 anys i segons el metge és una persona d'alt risc per les moltes malalties que té. Menja sola, però necessita algú que li faci el menjar, i que li posi a la taula, i que li doni els medicaments quan toca. Es renta sola, però poca cosa perquè a la dutxa necessita ajut. Es vesteix sola, però necessita que li deixin la roba preparada i l'ajudin a cordar-se. Pot caminar amb l'ajuda d'un bastó, però només per casa i es cansa molt, no surt al carrer i si ho ha de fer, necessita algú. És clar que no pot viure sola. Sé que tenen prioritat les persones que el seu estat és molt pitjor que el de la meva mare, però sisplau que no es riguin de nosaltres ni ens facin perdre el temps proclamant promeses al vent. De qui i què hem d'esperar d'aquí a cinc o sis anys?

Gendra i Clos
Hostalric
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dl. març 31, 2008 12:25 pm

http://www.lavanguardia.es/
-------------------------------------------
Familiar dependiente

SERGIO CAPILLA TOMÁS
Diplomado en Enfermería Sant Vicenç dels Horts


Ante la previsión de que su estado tanto físico como mental se deterioraría rápida y progresivamente, el 25/ X/ 2007 presenté en los servicios sociales del Ayuntamiento de Sant Vicenç dels Horts la solicitud para valorar el grado de dependencia, según la ley 39/ 2006 del 14/ XII/ 2006, de mi suegra de 80 años, enferma de alzheimer con el agravante de padecer la enfermedad de cuerpos de Lewy.

En su momento sólo precisaba supervisión para las actividades instrumentales, pero actualmente es totalmente dependiente en la vida diaria y tiene un deterioro cognitivo importante. Hasta la fecha no hemos recibido ninguna carta certificada ni llamada telefónica de nadie para ir a su domicilio a realizar la valoración.

Durante el mes de febrero telefoneé hasta en tres ocasiones a Acció Social y sólo me tomaron nota y se comprometieron a que en un plazo de 15 días contactarían conmigo. Y nada de nada. Durante el mes de marzo he enviado dos correos electrónicos reclamando. Y tampoco, nada de nada. Eso sí, me han dicho que la prestación (material o económica) se realizará con efecto retroactivo. Es decir, desde que solicité la ayuda.

Pero mi pregunta es: sí, pero ¿cuándo? ¿Cuando la ayuda deje de ser necesaria? Entiendo que en la página web del departament, tal como marca la ley, se comprometen a realizar la valoración en un plazo no superior a tres meses.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dl. març 31, 2008 12:26 pm

http://www.lavanguardia.es/
----------------------------------------
Ley de Dependencia

JOSEP MARIA MÁRQUEZ
Suscriptor Vilassar de Dalt


Mi hija Silvia Márquez Albella efectuó la correspondiente petición para acogerse a la ley de Dependencia a la Generalitat el pasado mes de mayo y fue evaluada en domicilio el día 7 de agosto del 2007. No habiendo recibido absolutamente ninguna comunicación oficial sobre su expediente hemos realizado innumerables gestiones telefónicas y personales con el departamento de atención ciudadana.

Si bien es cierto que esporádicamente nos llaman por teléfono para decir que tengamos paciencia, hasta la fecha aún no tenemos la resolución del expediente que nos ocupa. ¿La ley de Dependencia existe de verdad o es un invento de los medios de comunicación?
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Següent

Torna a: Dependència

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

buy my college custom outline | marketing thesis for sale | academic journal - diversity of learners | hewett - packard analysis | http://www.gentgran.org/index.php/attitudes-and-job-satisfaction/