the pit and the pendulum

Llistat amb tots els recursos per a gent gran de Barcelona

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Llistat amb tots els recursos per a gent gran de Barcelona

EntradaAutor: fatec » dv. gen. 19, 2018 3:38 pm

lameva.barcelona.cat ha escrit:Coneix tots els serveis i recursos disponibles a Barcelona per facilitar la vida diària de la gent gran

Salut
Consulta els serveis sanitaris i practica exercici físic en els poliesportius i circuits a l’aire lliure.

Targeta Rosa
La Targeta Rosa és una prestació de l’Ajuntament de Barcelona adreçada tant a les personés més grans de 60 anys com a les persones amb discapacitat que disposen de pocs recursos. Amb la Targeta Rosa tens accés gratuït a la xarxa de transport públic de la ciutat i pots gaudir de descomptes i avantatges en equipaments, establiments i entitats de la ciutat.

Formació
Les aules de formació permanent t’ofereixen tota mena de programes formatius, on podràs estudiar temàtiques molt variades. També tens al teu abast la Universitat de l’Experiència de la Universitat de Barcelona, una oferta de programes universitaris, així com aules informàtiques per iniciar-te en el món d’Internet.

Viure amb tranquil·litat
En aquest espai trobaràs serveis i recursos per facilitar la vida diària de les persones grans de Barcelona: residències, teleassistència, habitatges amb serveis, centres de dia, atenció domiciliària, habitatges tutelats, etc. Perquè viure amb tranquil·litat influeix directament sobre la salut mental i física de tots els grups de població, però molt especialment en la gent gran.

Centres de serveis socials
Els centres de serveis socials són espais d'informació i orientació sobre situacions problemàtiques que poden afectar les persones grans i les famílies. També són el lloc on es poden sol·licitar diferents ajudes i prestacions, com ara serveis d’ajuda a domicili i teleassistència, servei de menjador social, ajudes econòmiques, entre d’altres. Consulta quin és el centre de serveis socials més proper.

Participació
El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG), format per dones i homes grans, treballa per promoure l'envelliment actiu i saludable de les persones, per millorar el seu benestar i construir una ciutat per a totes les edats. També s'encarrega de promoure debats, projectes i acords sobre la realitat de la gent gran.

De viatge!
Estades a la costa mediterrània, viatges a les illes, turisme de natura, viatges culturals… Amb l’Imserso tens la possibilitat de viatjar, fora de temporada, a uns preus assequibles. A més, l’Ajuntament de Barcelona subvenciona algunes de les places per a persones grans amb Targeta Rosa gratuïta. Informa-te’n i participa-hi!

Casals i espais
Als casals i espais de gent gran de la ciutat hi trobaràs activitats per a tots els gustos: cursos, converses, caminades i tallers per entrenar la memòria, entre d’altres. Troba el teu casal més proper.


   Cliqui aquí per seguir llegint

.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

the pit and the pendulum | please look the paper details | research papers six day war | introduction for proposal | audit - group assignment