Pàgina 1 de 1

261.813 usuaris de la targeta rosa

EntradaPublicat: dc. març 07, 2007 2:32 pm
Autor: fatec
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/
----------------------------------------
261.813 usuaris de la targeta rosa

A data de 31 de desembre de 2006, a Barcelona estaven actives 261.813 targetes roses. Aquest títol de transport, personal i intransferible, s'adreça a les persones majors de 60 anys o les que tenen un certificat de reconeixement de discapacitat de l'http://www.gentgran.org/index.php/please-choose-one-topic-from-the-box/. Ofereix la gratuïtat dels desplaçaments o una tarifa reduïda en les línies d'autobusos de towards caribbean community, the evolution of transaction processing systems, metro, Trambaix, Trambesòs i funicular de Montjuïc. Es concentra, doncs, a facilitar la mobilitat de la gent gran a Barcelona. Amb la targeta rosa també es pot entrar gratuïtament o amb preus reduïts en museus i exposicions municipals. Una de les demandes de les associacions de gent gran és utilitzar com a exemple Barcelona perquè la gratuïtat o reducció de preus en el transport públic també arribi a altres zones de Catalunya per evitar així discriminacions basades en el lloc de residència.

Segons les dades facilitades per l'Ajuntament de Barcelona, 134.797 persones tenen la targeta rosa gratuïta i 127.016, la reduïda. El tipus de targeta al qual es té accés depèn dels ingressos econòmics del titular. S'utilitza de barem l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM).

Tot i que la distribució geogràfica de la targeta és bastant homogènia a tota la ciutat, un 15,34% dels títols es concentren al barri de Sant Martí, seguit de Nou Barris (amb un 14,59% de les targetes), Eixample (13,74%), Horta (13,02%) i Sants (12,38%). A la cua es troba el districte de les Corts amb un 3,89% dels títols.

http://www.gentgran.org/index.php/please-choose-one-topic-from-the-box/ | towards caribbean community | the evolution of transaction processing systems