cultural aspects of adolescent stressors

261.813 usuaris de la targeta rosa

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

261.813 usuaris de la targeta rosa

EntradaAutor: fatec » dc. març 07, 2007 2:32 pm

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/
----------------------------------------
261.813 usuaris de la targeta rosa

A data de 31 de desembre de 2006, a Barcelona estaven actives 261.813 targetes roses. Aquest títol de transport, personal i intransferible, s'adreça a les persones majors de 60 anys o les que tenen un certificat de reconeixement de discapacitat de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). Ofereix la gratuïtat dels desplaçaments o una tarifa reduïda en les línies d'autobusos de Transport Metropolità de Barcelona (TMB), Ferrocarrils de la Generalitat, metro, Trambaix, Trambesòs i funicular de Montjuïc. Es concentra, doncs, a facilitar la mobilitat de la gent gran a Barcelona. Amb la targeta rosa també es pot entrar gratuïtament o amb preus reduïts en museus i exposicions municipals. Una de les demandes de les associacions de gent gran és utilitzar com a exemple Barcelona perquè la gratuïtat o reducció de preus en el transport públic també arribi a altres zones de Catalunya per evitar així discriminacions basades en el lloc de residència.

Segons les dades facilitades per l'Ajuntament de Barcelona, 134.797 persones tenen la targeta rosa gratuïta i 127.016, la reduïda. El tipus de targeta al qual es té accés depèn dels ingressos econòmics del titular. S'utilitza de barem l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM).

Tot i que la distribució geogràfica de la targeta és bastant homogènia a tota la ciutat, un 15,34% dels títols es concentren al barri de Sant Martí, seguit de Nou Barris (amb un 14,59% de les targetes), Eixample (13,74%), Horta (13,02%) i Sants (12,38%). A la cua es troba el districte de les Corts amb un 3,89% dels títols.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

cultural aspects of adolescent stressors | jim crow laws | what my fair means to my community essay