international human resources management

La residència pública de Reus es reformarà integralment

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

La residència pública de Reus es reformarà integralment

EntradaAutor: fatec » dl. març 05, 2007 11:47 am

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/
-------------------------------------
La residència pública de Reus es reformarà integralment i permetrà augmentar-ne el nombre de places

Mentre es facin les obres, els usuaris es traslladaran al nou centre residencial


M. CARTAÑÀ. Tarragona

Més de vuit milions d'euros s'hauran d'invertir per poder fer una reforma integral de la residència de l'ICASS de Reus. Es tracta de la primera, i de moment l'única, residència totalment pública que hi ha a la capital del Baix Camp. Per tal que hi puguin començar les obres, el Departament d'Acció Social i Ciutadania ha previst traslladar tots els usuaris a la futura residència que la Generalitat ha projectat a Reus i que es preveu que pugui obrir portes cap a mitjan 2009.

D'aquí poc més d'un any i mig es calcula que la residència de l'ICASS (Institut Català de Serveis Socials) de Reus quedarà totalment buida. Els més de cent usuaris de la residència assistida i tots els integrants del Casal de la Riera d'Aragó, que ara ocupen també una de les plantes d'aquest vell edifici, l'hauran d'abandonar. Els primers ho faran per anar a la nova residència pública de Reus, que es construirà prop de la carretera d'Alcolea. Els altres, podran tornar al Casal, ja que les obres de reforma estaran enllestides.

La desocupació temporal de la residència de l'avinguda segle XX de Reus permetrà iniciar el projecte de reforma integral d'aquest edifici. El director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous, explica que per fer la reforma, «que serà integral», es requereix que no hi hagi usuaris «per evitar problemes i poder-ho fer tot al mateix temps». Tot i així durant els pròxims mesos s'aniran fent petites reformes. L'inici de les obres serà a mitjan 2009. Tous explica que el projecte de rehabilitació «està fet» i que permetrà guanyar unes quants plantes que ara utilitza gent vàlida, que s'adaptaran perquè puguin ser per a persones que requereixen assistència. Així es passarà de les 119 places, que estan ocupades, a les més de 140, que es podran utilitzar una vegada acabi la reforma. L'arquitecte Anton Maria Pàmies va fer un estudi de la reforma de l'edifici i el pressupost, que segurament s'incrementarà, superava els vuit milions d'euros, només en la rehabilitació. Quan les obres estiguin acabades, els usuaris tornaran a ocupar l'edifici rehabilitat i deixaran lliures les cent places de la nova residència.

Més de 200, en total

L'avantprojecte de la futura residència per a la gent gran de Reus de gestió pública ja està fet i a l'abril es calcula que el projecte executiu estarà enllestit i se'n podrà fer una presentació pública. A final d'any començaran les obres de la nova residència i a mitjan 2009 podria obrir portes. Quan les dues residències, aquesta i la reformada de l'ICASS, estiguin en ple funcionament, el nombre de places públiques a la capital del Baix Camp es duplicaran i passaran de les 200. Segons Tous, però, la nova residència de Reus, que «és d'àmbit territorial», ja és el centre de nova creació que el departament havia projectat per al camp de Tarragona durant el període 2004-2007. La segona residència, amb capacitat per a cent places, es construirà en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Reus a la zona oest de la ciutat.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

international human resources management | womens reproductive rights in america | master of international business | compare and contrast term paper assignment | the world bank