short essay on an inorganic demonstration

Salt: centre de recursos per a gent gran amb més autonomia

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Salt: centre de recursos per a gent gran amb més autonomia

EntradaAutor: fatec » dc. feb. 14, 2007 11:47 am

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/
---------------------------------------
Obriran a Salt un centre que concentrarà diversos recursos per a la gent gran amb més autonomia
Inicialment s'oferiran serveis de fisioteràpia, podologia, bugaderia i càtering

NÚRIA ASTORCH. Salt

L'Ajuntament de Salt té previst obrir a l'abril un centre de recursos des del qual s'oferiran un seguit de serveis i activitats adreçats a la gent gran del municipi amb més autonomia. El centre s'emplaçarà a l'antiga guarderia de la Gassol, després de fer-hi unes obres de remodelació, i, entre altres serveis, els primers que s'oferiran seran els de fisioteràpia, podologia, bugaderia i càtering. El consell de la gent gran de Salt tindrà en aquest centre una sala de reunions, llargament reivindicada.

El projecte del centre de recursos per a la gent gran de Salt va ser aprovat en junta de govern a finals de gener i les obres, que ja han sortit a concurs públic, podrien començar en un termini d'entre dues i tres setmanes. Les obres aniran encaminades a fer, segons paraules del regidor de Serveis Socials de Salt, Josep Viñas, «un rentat de cara» a l'antiga guarderia de la Gassol, una casa que fins fa poc va ser la seu de l'Escola Municipal de Belles Arts, que ha estat traslladada al Mas Llorenç.

El nou centre disposarà d'un vestíbul, diversos despatxos, una sala d'entitats d'uns 45 metres quadrats i una sala polivalent. Viñas va explicar que la idea és que aquest centre ofereixi un seguit de serveis a les persones grans menys dependents i més actives, principalment del barri vell. I segregar-lo i diferenciar-lo de les oficines municipals a les quals les persones grans amb dependència s'adrecen per demanar ajuts. «Normalment, s'associa la gent gran amb l'assistència social, però a Salt hi ha un col·lectiu de gent gran activa que només necessita un suport per dur a terme les activitats quotidianes o bé necessita espais per fer-hi activitats», va exposar Viñas. Pel que fa per exemple al servei de càtering, l'Ajuntament té previst contactar amb alguna de les empreses de Salt que ja presten aquest servei per a alguna altra institució.

Altres activitats que es podrien implementar en el centre de recursos per a la gent gran podrien ser la gimnàstica i els tallers per exercitar la memòria. Els serveis s'aniran implantant de manera progressiva al llarg d'aquest any i del 2008 i d'acord amb les necessitats que es detectin en l'estudi que el Consorci de Benestar Social del Gironès i Salt està duent a terme en aquest sentit. Un estudi que també té com a objectiu determinar el nombre de persones grans que viuen a Salt. Serà justament el consorci l'encarregat de gestionar el centre.

Així mateix, Torramadé va indicar que una altra de les funcions que pot arribar a complir aquest centre és la d'ajudar a crear una xarxa de relacions socials entre la gent gran que viu sola i que a Salt es calcula que es tracta d'un col·lectiu format per unes 700 persones.

D'altra banda, amb l'obertura del nou centre, el consell de la gent gran de Salt assolirà una vella reivindicació: disposar d'un espai per celebrar les seves reunions. «Es tracta en definitiva d'ajudar a millorar la vida de la gent gran activa», va subratllar Josep Viñas.

Els serveis que s'oferiran en aquest centre seran a un preu més ajustat que el del mercat, però no seran completament gratuïts.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

short essay on an inorganic demonstration | evaluation of business code of ethics | http://www.gentgran.org/index.php/accreditation-in-public-health/ | chapter quality improvement basic