personal statement for masters degree in finance

Les universitats volen prejubilar els professors als 60 anys

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Les universitats volen prejubilar els professors als 60 anys

EntradaAutor: fatec » dv. gen. 26, 2007 11:01 am

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/
-----------------------------------------
Les universitats impulsen plans per prejubilar els professors als 60 anys
A la Universitat de Girona, set docents s'han acollit a la mesura durant els últims cursos

EL PUNT. Barcelona

El relleu generacional a les universitats catalanes ja ha començat. Amb un 11,9% dels professors més grans de 60 anys, la majoria de centres superiors ja han iniciat importants plans de jubilacions anticipades per intentar rejovenir la plantilla. Tots varien. A la Universitat de Barcelona (UB), per exemple, el centre que amb una mitjana d'edat de 47,3 anys té la plantilla més envellida, aquest curs s'han prejubilat voluntàriament dotze persones majors de 60 anys, i hi ha una trentena més de docents que han demanat informació. A la UAB, els últims cursos s'han prejubilat seixanta professors, i a la UdG, set.

Moltes universitats ja han posat en marxa plans que permeten que els professors funcionaris que ho vulguin puguin plegar abans de la seva edat de jubilació, els 70 anys. Les universitats que encara no han fet plans ho tenen a l'agenda. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el curs passat es van prejubilar un total de 60 professors. Aquest curs podrien acollir-se a l'oferta fins a 238.

A la Universitat de Barcelona (UB), el pla s'ha fet en dues fases. La primera va afectar els professors de més de 65 anys. De 76 professors, es van jubilar de manera anticipada 23 professionals de la docència. En la nova convocatòria, que permet acollir-se al pla als professors majors de 60 anys, de 270 professors que s'hi podrien acollir, de moment ho han fet dotze. Una trentena més de professors han presentat la sol·licitud, però encara no estan prejubilats. El termini acaba el dia 30 de juny.

UN 85% DEL SOU

El pla de la UB preveu que els professors que s'hi acullin hagin de tenir 32 anys de cotització. Els docents que es prejubilen cobren un 85% del sou i passen a tenir un contracte de professor emèrit, és a dir, que continuen vinculats a la universitat.

Segons la vicerectora de professorat de la UB, Victòria Girona, en aquests moments és «fonamental el relleu generacional per adaptar-se als nous reptes del nou Espai Europeu d'Educació Superior». «El pla –afegeix– ens està funcionant bé, estem contents de la rebuda que té.»

URV

A la Universitat Rovira i Virgili (URV), el consell de govern va aprovar, el 21 de desembre passat, un pla de renovació del seu professorat que preveu que en una primera fase, que començarà aquest any, es puguin acollir a la prejubilació els professors de més de 62 anys i que posteriorment, abans de dos anys, ho puguin fer els professors de més de 60. A la URV, un centenar dels cinc-cents funcionaris docents de la universitat tenen més de 55 anys. Es preveu que a partir del curs vinent ja s'hi podran acollir una tercera part d'aquest centenar de persones.

UPF I UDG

A la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s'ha elaborat un pla que previsiblement serà aprovat pel consell de govern abans de dos mesos i que preveu dues modalitats de prejubilacions, una de les quals preveu un 80% del sou i que la resta sigui completat per la mateixa universitat. A la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s'està treballant en un projecte per rejovenir la plantilla, i a la UdG hi ha en marxa des del curs 2005/2006 un pla al qual s'han acollit set professors, un 14% dels 49 professors que poden acollir-se a la mesura.

En aquests moments, el nombre de professors de 65 anys o més a les set universitats públiques catalanes és de 527, un 3,9% del total, i el de 60 anys o més és de 1.616, un 11,9%.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

personal statement for masters degree in finance | public education reform | http://www.gentgran.org/index.php/case-study-for-rotator-cuff-injury/ | http://www.gentgran.org/index.php/tennis-vs-cricket/ | the bright side of british colonialism