http://www.gentgran.org/index.php/how-to-write-phd/

Beneficis fiscals a partir dels 65 anys

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

Beneficis fiscals a partir dels 65 anys

EntradaAutor: fatec » dl. jul. 10, 2006 2:17 pm

12 de juny 2006 - http://www.vilaweb.cat/
---------------------------------------------------

Beneficis fiscals a partir dels 65 anys

opinió . KPMG Advocats

RUBEN VÁZQUEZ..

En aquesta època en què qui més qui menys pensa en la presentació de la declaració de la renda, hem cregut convenient fer una repassada als beneficis fiscals específics dels contribuents majors de 65 anys. En aquest article analitzarem els beneficis fiscals aplicables diferenciant entre les reduccions en la base imposable de l’IRPF i el guany patrimonial exempt per transmissió de l’habitatge habitual.

En relació amb les reduccions a la base imposable, els articles 52, 55 i 56 del reial decret legislatiu 3/2004 que aprova el text refós de la llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques, estableixen les següents:

    1) Reducció per prolongació de l’activitat laboral: els treballadors en actiu majors de 65 anys que continuïn o prolonguin l’activitat laboral poden doblar la reducció pròpia dels rendiments del treball (recordem que per a la renda de treballadors aquesta reducció és de 3.500 euros quan els rendiments nets del treball són inferiors a 8.200 euros, 2.400 euros quan els rendiments nets del treball són superiors a 13.000 euros i proporcional entre els dos límits mencionats).

    2) Reducció per edat: els contribuents pel simple fet de tenir més de 65 anys podran reduir la base imposable en 800 euros anuals.

    3) Reducció per assistència: els contribuents que superin els 75 anys tenen dret a una reducció de la base imposable de 1.000 euros anuals acumulable a l’anterior.


Per altra banda, dins els beneficis fiscals lligats a l’edat, l’article 31.4 b) del citat reial decret estableix una exempció total en el guany patrimonial derivat de la transmissió de l’habitatge habitual dels contribuents majors de 65 anys. Aquest benefici fiscal és el que pot assolir major importància, i més tenint en compte que l’avantprojecte de reforma fiscal que s’està tramitant a les Corts preveu l’eliminació dels coeficients reductors pels guanys patrimonials que fins ara resultaven aplicables a determinats casos.

Cal tenir en compte que per aplicar aquest benefici l’immoble transmès ha de tenir la consideració d’habitatge habitual, és a dir, l’edificació ha de constituir la residència habitual del contribuent durant un termini continuat d’almenys tres anys. També és important que en cas de titularitat compartida de l’immoble, tots el titulars compleixin el requisit d’edat, en cas contrari l’exempció s’aplicaria parcialment.

Aquest últim benefici fiscal, es pot interpretar com la voluntat del legislador per millorar el tractament fiscal de certes situacions, com per exemple l’opció cada vegada més freqüent de molts contribuents que arribats a una edat avançada i en consideració al seu estat físic o el de la seva parella opten per transmetre el seu habitatge habitual per obtenir un finançament addicional a les seves pensions.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

http://www.gentgran.org/index.php/how-to-write-phd/ | master thesis american studi | taking notes and summarizing | the eclectic approach