design pet funeral home

La targeta rosa amplia els descomptes

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

La targeta rosa amplia els descomptes

EntradaAutor: fatec » dv. jul. 07, 2006 11:21 am

Març de 2006 - Ajuntament de Barcelona:
--------------------------------------------------
La targeta rosa amplia les prestacions amb descomptes en tota mena d'activitats

A Barcelona viuen 332.794 persones de més de 65 anys, una xifra que representa el 21,1% del conjunt de la població. L’augment de l’esperança de vida a la ciutat, que avui en dia és de 79,8 anys, ha propiciat un augment sostingut del nombre de ciutadans i ciutadanes que superen els 65 anys d’edat. A més, hi ha 83.104 persones grans que viuen soles, 54.951 de les quals tenen més de 75 anys i són dones, principalment.

Per donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu, l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat el Programa municipal per a la gent gran 2006-2010, que aquest mes aprova el Consell Plenari. El nou programa recull un conjunt d’accions destinades a millorar la qualitat de vida de les persones grans a partir d’un model que fomenta que participin en la vida ciutadana i que promou l’autonomia personal d’aquest col·lectiu perquè puguin continuar vivint a casa seva.

El pla s’ha estructurat en quatre línies estratègiques que es concreten en 33 accions. El primer gran àmbit d’actuació té per objectiu impulsar el protagonisme de la gent gran en tots els àmbits de la vida ciutadana, amb el suport i l’enfortiment del moviment associatiu i de la xarxa d’entitats de la gent gran.

La segona línia estratègica pretén enfortir i millorar els espais propis de dinamització de la gent gran. Al llarg d’aquest any es posarà en marxa un pla d’acció per millorar la xarxa de casals que ara componen 57 centres distribuïts per tota la ciutat. També s’ampliaran les prestacions de la targeta rosa, que donarà dret a beneficiar-se de descomptes econòmics en tota mena d’activitats culturals, educatives, socials i de lleure.

El tercer àmbit articula accions per potenciar el conjunt de serveis de proximitat i d’atenció domiciliària que tenen per objectiu assegurar els graus més alts de qualitat de vida i d’autonomia possibles en l’entorn habitual d’aquestes persones. Així, abans que s'acabi la legislatura, unes 13.000 persones es beneficiaran del servei d’atenció domiciliària –ara hi ha 8.049 persones beneficiàries. Durant el 2007, el Servei Municipal de Teleassistència assistirà 25.000 persones grans; ara, n'assisteix 7.925.

Noves places
L’ampliació i millora de la xarxa de serveis i equipaments d’atenció a les persones grans fràgils o en risc d’exclusió social centren el quart gran objectiu del programa. Entre altres mesures concretes, el pla preveu que l’any 2010 hi hagi en funcionament un miler d’habitatges amb serveis per a gent gran. El pla també preveu que s’hagin creat l’any 2010 un mínim de 2.500 noves places de residència i 800 més de centre de dia.

Durant la presentació del programa, l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha remarcat l’augment de recursos destinats en els últims anys a atendre les necessitats de les persones grans de la ciutat. Aquest pressupost ha passat dels 21,7 milions d’euros del 2003 als 33,5 milions d’euros d’aquest any. En relació a l’any 2005, l’augment ha estat del 19,6%.

Clos ha destacat també que l’objectiu del nou programa és passar de la política qualitativa aplicada els últims anys a la política quantitativa per generalitzar tots els serveis al màxim nombre de persones. "A través del nou Consorci de Serveis Socials, amb majoria municipal, volem gestionar els nostres recursos però també els de la Generalitat i els de l’Estat per millorar l’eficiència dels serveis", ha explicat l’alcalde.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

design pet funeral home | correct the sentences and identify the errors | http://www.gentgran.org/index.php/establishing-waterpark-in-tobago/ | http://www.gentgran.org/index.php/physical-activity-and-exercise-during-pregnancy/ | nursing personal statement rcn customer