http://www.gentgran.org/index.php/operational-contract-support/

UE avisa que no reformar les pensions és un risc

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

UE avisa que no reformar les pensions és un risc

EntradaAutor: fatec » dj. juny 29, 2006 1:39 pm

Laia Forès - Diari AVUI:
-------------------------------
La UE avisa que no reformar les pensions és un risc per al creixement econòmic

Imatge

L'esperança de vida als països de la UE és cada vegada més alta, mentre que l'índex de natalitat disminueix. Aquesta realitat comportarà a mitjà i llarg termini un risc per a la sostenibilitat de les economies dels Vint-i-cinc, segons va advertir ahir la Comissió Europea. Brussel·les recomana als Estats membres que accelerin la reforma dels sistemes de pensions per fer front a l'augment dels costos vinculat a l'envelliment de la població.
Els ministres d'Economia i Finances de la UE es reuneixen avui a Brussel·les i un dels temes que tindran sobre la taula és precisament un informe elaborat per la CE i el Comitè de Política Econòmica en què es considera necessari fer canvis en la política econòmica per evitar posar en perill el futur dels comptes públics.
L'informe adverteix que si els governs no acceleren les reformes dels sistemes de pensions, el creixement potencial dels Vint-i-cinc passarà del 2,4% en el període 2004-2010 a l'1,9% entre el 2011 i el 2030. Entre el 2031 i el 2050, baixaria encara més fins a l'1,2%. Així, la pressió sobre els comptes públics derivada de l'envelliment de la població serà més forta a la zona euro. Es preveu que Espanya hagi d'augmentar set punts la despesa en pensions fins al 2050.
La reducció progressiva del creixement econòmic s'explica perquè les previsions assenyalen que en els pròxims anys la població europea en edat de treballar es reduirà en 48 milions de persones fins al 2050 a conseqüència de la baixada de la natalitat i alhora augmentarà el grup de la tercera edat en 58 milions de persones. Això vol dir que Europa passarà a tenir de quatre a dues persones en edat de treballar per cada jubilat.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

http://www.gentgran.org/index.php/operational-contract-support/ | public relations journalism | watch the movie and talk about it