looking for marketing jobs after graduation

Govern espanyol alleuja càrrega fiscal de plans de pensions

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

Govern espanyol alleuja càrrega fiscal de plans de pensions

EntradaAutor: fatec » dv. juny 30, 2006 2:47 pm

Març de 2006 - F.J. de Palacio / A. R. Cañil - El Periódico de Catalunya:
---------------------------------------------------------------------------------
El Govern espanyol alleuja la càrrega fiscal dels plans de pensions

- El projecte de llei apuja a 10.000 euros la màxima aportació deduïble per a més grans de 50 anys
- La normativa abaixa l'impost de societats i millora la tributació de les famílies nombroses


El Govern ha decidit suavitzar els seus plans inicials respecte a la tributació dels plans de pensions i, en aquest sentit, ahir va aprovar un projecte de llei de reforma fiscal molt més "flexible" en relació amb l'anterior esborrany. No obstant, l'objectiu del ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, no ha canviat: persegueix que el titular d'un pla privat de pensions l'utilitzi com una renda complementària a la seva pensió pública i no que el rescati d'una sola vegada "per fer un viatge o comprar-se un cotxe".

El text anterior impedia el rescat dels plans de pensions en forma de capital --és a dir, d'un sol reintegrament-- i primava la fórmula de renda vitalícia. També establia un límit general d'aportacions deduïbles de 8.000 euros anuals. El projecte de llei permetrà al titular d'un pla començar a cobrar els rendiments quan ho cregui oportú i de la manera que vulgui: ja sigui capitalitzat, a poc a poc o com una renda vitalícia. Però si ho fa de cop, haurà de tributar pel 100% del fons i no pel 60% com fins ara. Això hauria de desincentivar el rescat total del pla perquè a l'haver de tributar a tipus marginal (43%), serà menys onerós percebre les quantitats a poc a poc. La reforma mantindrà la deducció del 40% fins al 31 de desembre d'aquest any com també respectarà els drets adquirits en matèria de vivenda.

Envelliment
La idea del ministre és que els fons de pensions privats ajudin a lluitar contra el problema de l'envelliment de la població. Per aquest motiu, desitja que aquests recursos es vagin cobrant al llarg de la jubilació i que, fins i tot, no es comencin a amortitzar fins que la persona titular els necessiti de veritat. Així, la nova llei permetrà als pensionistes continuar realitzant aportacions després de l'edat legal de jubilació.
El Govern conserva la seva idea que existeixi un únic límit anual d'aportació deduïble de 8.000 euros. Però ara Solbes ha decidit que els més grans de 50 anys puguin elevar aquest límit fins als 10.000 euros sempre que aquesta quantitat no superi el 50% de les rendes actives. Una altra de les grans novetats és l'increment dels mínims exempts per tercer i per quart fill (3.600 i 4.100 euros respectivament), fet que suposa incrementar el suport a les famílies nombroses. El Govern va dir que el 99,5% dels contribuents i, en especial, els que tenen fills pagaran menys impostos.

Pressió Fiscal
Com ja va anunciar el ministre Solbes, el projecte de llei de reforma de l'IRPF i de l'impost de societats retallarà la càrrega fiscal dels espanyols en 4.500 milions d'euros. Els ciutadans s'estalviaran 2.000 milions i les empreses fins a 2.500. La quantitat és menor en el cas de les persones físiques per "no reescalfar més la demanda", va explicar. Per tant seran les empreses, i principalment les petites, les que rebran el principal impuls fiscal d'aquesta reforma gràcies a la primera rebaixa de l'impost de societats que es fa a Espanya --se'n reduirà el tipus impositiu, entre el 2007 i el 2011, del 35% al 30% en el cas de les grans empreses i del 30% al 25% en el de les pimes--. A més, el Govern ha decidit canviar les ajudes a la recerca i el desenvolupament (R+D) perquè el sistema anterior no ha donat resultats.

Les empreses es beneficiaran ara d'una rebaixa del 40% en les quotes socials del personal investigador. Les deduccions per despesa en R+D en l'impost de societats baixaran cada any un 3% per passar, del 20% actual, a zero el 2012. L'Executiu també va aprovar ahir un projecte de llei contra el frau fiscal que centra els seus objectius en l'IVA i el sector immobiliari.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4518
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 4 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

looking for marketing jobs after graduation | answer all of the following questions | why you can be part of us | http://www.gentgran.org/index.php/dove-soap-brand/