buy custom essay hours us

Govern espanyol millorarà tractament dels plans de pensions

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

Govern espanyol millorarà tractament dels plans de pensions

EntradaAutor: fatec » dv. juny 30, 2006 2:37 pm

Març de 2006 - Diari de Girona:
-------------------------------------------
Govern espanyol millorarà tractament dels plans de pensions

El Govern ampliarà les deduccions fiscals de les famílies, fins a 3.600 euros per al tercer fill i 4.100 per al quart, i també millorarà el tractament als plans de pensions, amb l´augment fins a 10.000 euros del límit de desgravació per als més grans de cinquanta anys. Aquestes dues mesures s´inclouen en el Projecte de Llei de Reforma de l´IRPF i de l´Impost de Societats, que amb l´aprovació d´ahir per part del Consell de Ministres comença el seu tràmit parlamentari per poder entrar en vigor el 2007. El projecte també preveu, en la reforma de l´Impost de Societats, mantenir fins al 2012, encara que amb una reducció anual del tres per cent, les deduccions per inversió en I+D+i a les empreses, i aquestes podran elegir entre aquest avantatge o una bonificació del quaranta per cent de les quotes a la Seguretat Socialen la contractació d´investigadors.

Després d´explicar aquestes novetats sobre l´avantprojecte inicial, el vicepresident segon, Pedro Solbes, va dir que és «molt més raonable» una major baixada de l´Impost de Societats que de l´IRPF, perquè millora la productivitat i competitivitat de les empreses i evita l´augment del consum i de la demanda interna que hauria generat la baixada tributària per als ciutadans.

El ministre d´Economia i Hisendava destacar que la rebaixa de l´Impost de Societats és la primera de la democràcia i beneficiarà sobretot a les pimes, amb una disminució mitjana del vint per cent, i va recordar que suposarà recaptar entre 2.000 i 2.500 milions d´euros menys, mentre que la de l´IRPF tindrà un cost d´altres 2.000 milions.

Aprovada el mateix dia que el projecte de llei de mesures contra el frau, la reforma fiscal suposarà, segons els càlculs de l´Executiu, que el 99,5 per cent dels contribuents pagui menys impostos, amb una rebaixa mitjana del sis per cent, encara que per al seixanta per cent d´ells la disminució arribarà al 17 per cent. A l´IRPF, es queden en quatre els trams impositius, amb la reducció del tipus màxim de dos punts, fins al 43 per cent, i la tributació a tipus zero del denominat mínim vital. Per a l´Impost de Societats, es reduirà el tipus impositiu, entre 2007 i 2011, del 35 al 30 per cent en el cas de les grans empreses i del 30 al 25 per cent en el de les pimes, si bé alhora es reduiran de mica en mica, fins a la seva eliminació, les deduccions i les bonificacions a les empreses, excepte la que s´aplica per doble imposició i les territorials, que es mantenen.

Després de conèixer-se el projecte de llei, el PP va criticar al Govern per haver «perdut una gran oportunitat per impulsar la competitivitat» a l´aprovar un projecte de llei de reforma fiscal «molt curt». Des de CiU van considerar que les modificacions de l´Imposat de Societats són «totalment insuficients» per impulsar el I+D+i en les empreses i propiciar la seva internacionalització.

Des dels sindicats, CCOO va lamentar que el projecte de llei exigeix a les rendes de capital «menys del que caldria», en comparació de les aportacions de les rendes del treball, i va criticar que es redueixin els «excessius privilegis» que tenen les persones amb més recursos. UGT va valorar per part seva la millora del tractament de les rendes més baixes encara que va qualificar el projecte d´«insuficient».
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

buy custom essay hours us | emotional intelligence in labor and delivery | http://www.gentgran.org/index.php/native-americans-in-the-news/ | http://www.gentgran.org/index.php/philosophers-debate-politics/ | the funeral bunsiness