the cheapest essay writer tumblr

50 euros de compensació per l'augment de la inflació

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

50 euros de compensació per l'augment de la inflació

EntradaAutor: fatec » dv. des. 15, 2006 12:31 pm

http://www.elperiodico.cat/
--------------------------------------------
Els pensionistes cobraran una paga compensatòria mitjana de 50 euros per l'augment de la inflació

La pujada de l'IPC per sobre de les previsions costarà a Treball 863,7 milions d'euros

EUROPA PRESS
MADRID

Els més de vuit milions de pensionistes cobraran una paga compensatòria mitjana d'uns 50 euros per la desviació de la inflació a l'alça en els últims 12 mesos. L'IPC de novembre (2,6% interanual) reflecteix una diferència de sis dècimes en la previsió del 2% recollida en els pressupostos del 2006. La Seguretat Social abonarà aquesta paga el mes de gener als 8,5 milions de pensionistes, 8,27 milions dels quals reben prestacions contributives i 466.716, no contributives.

El Ministeri de Treball i Afers Socials destinarà 863,7 milions d'euros a compensar els pensionistes per aquest augment superior al fixat en els pressupostos del 2006, segons ha informat el departament dirigit per Jesús Caldera.

D'aquesta quantitat, la meitat --uns 50 euros de mitjana per beneficiari-- es dedicarà a l'abonament de la paga compensatòria per la diferència entre la inflació inicialment prevista i la inflació interanual de novembre, mes que s'utilitza com a referència per a la revalorització anual de les pensions.

Consolidació d'una quantitat similar

A més, la consolidació d'aquesta desviació de preus en la nòmina de les pensions de l'any que ve suposarà una quantitat similar a la de la paga compensatòria, que eleva el cost total a 863,7 milions d'euros. El cost d'aquesta consolidació s'aplicarà al pressupost del pròxim exercici i el de la paga de compensació al pressupost de despeses del 2006.

D'aquesta manera, els pensionistes espanyols veuran pujar les seves prestacions un 2,6% el 2007, i els perceptors de pensions mínimes experimentaran a més millores addicionals.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4518
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dl. gen. 22, 2007 12:41 pm

http://www.elperiodico.cat/
----------------------------------------
Les pensions reben avui una paga per la inflació

EL PERIÓDICO
MADRID

Més de vuit milions de pensionistes es repartiran a partir d'avui 429,7 milions d'euros. Es tracta de la paga compensatòria que els devia el Ministeri de Treball per la desviació de la inflació el 2006. Cada beneficiari veurà ingressada al seu compte una mitjana de 60 euros.
Catalunya és l'autonomia que més diners necessita per cobrir la desviació (76 milions d'euros), seguida d'Andalusia amb gairebé 61 milions. Només a Barcelona hi ha un milió de pensionistes.

La llei general de la Seguretat Social estipula l'obligació del Govern de compensar cada any els pensionistes per la diferència entre la pujada percebuda al gener segons la inflació prevista (2%) i l'increment real dels preus que s'origini al final de l'exercici, en aquest cas el 2,6%.
A més, els pensionistes consolidaran el 2007 aquesta desviació del 0,6% que se sumen a la pujada anual del 2%. Per això, les prestacions s'incrementaran aquest any el 2,6% encara que la millora pot arribar al 7,13% en el cas de les pensions mínimes que, durant els últims tres anys, s'han revaloritzat entre el 20% i gairebé un 25%. Gràcies a això, un milió i mig de persones de més de 65 anys sobrepassaran el 2007 el llindar de pobresa.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4518
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am


Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 10 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

the cheapest essay writer tumblr | intellectual property llm admission application | html5 for the development of web applications