medical coding and billing

El tripartit preveu augmentar els ajuts a pensions mínimes

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

El tripartit preveu augmentar els ajuts a pensions mínimes

EntradaAutor: fatec » dj. nov. 16, 2006 10:06 am

http://www.avui.cat/
------------------------------------
El tripartit preveu augmentar els ajuts a pensions mínimes

PSC, ERC i ICV preparen un paquet de mesures per recuperar la confiança de la ciutadania en la reedició del govern de coalició S'estrenaran al Parlament amb la llei de serveis socials i la dels drets de les dones

M.F. / I.C. / V.R.

El tripartit ha començat a pensar quines seran les primeres decisions de govern. Els negociadors del PSC, ERC i ICV-EUiA treballen en un document que reculli les prioritats, un text més curt que el del Pacte del Tinell. Entre els objectius més immediats hi hauria mesures d'impacte social que el candidat a la presidència de la Generalitat, José Montilla, anunciaria en el debat d'investidura, tot i que en un primer moment s'havia pensat a fer un acte solemne com el d'avui per presentar el programa sencer la setmana que ve. Entre aquestes mesures hi hauria el desplegament de la llei de prestacions econòmiques d'assistència social, amb un previsible augment dels ajuts de la Generalitat a les pensions més baixes.

A hores d'ara, les tres formacions estan d'acord que els ciutadans han de notar el primer impuls de l'executiu en polítiques socials. És a dir, mirar de recuperar els pròxims mesos la confiança de la ciutadania en el govern de coalició amb polítiques de proximitat. Entre les primeres normes que portaran al Parlament per a la seva aprovació hi ha la llei dels drets de les dones, de la qual hi havia un avantprojecte del govern que no va arribar al Parlament, així com la llei de serveis socials, un compromís inclòs al Pacte del Tinell per universalitzar l'accés als serveis socials, que es va convertir en un projecte estrella del departament de Benestar i Família sota el mandat d'Anna Simó però que la cambra catalana no va aconseguir aprovar a l'anterior període de sessions. Les formacions que sustenten el tripartit van incorporar la llei de serveis socials als seus programes electorals com un dels primers compromisos a posar en marxa en aquesta legislatura.

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, José Montilla, es va comprometre en campanya a incrementar l'ajut que la Generalitat atorga als perceptors de les pensions mínimes perquè en tres anys aquestes persones aconseguissin arribar a uns ingressos mensuals de 500 euros. La proposta socialista té cabuda en el desplegament de la llei de prestacions econòmiques d'assistència social que el Parlament va aprovar la legislatura passada i que preveu afavorir més de 200.000 famílies amb ingressos de menys de 509 euros. També els ecosocialistes havien plantejat en aquesta línia durant la campanya electoral la proposta del programa pobresa zero, basada en la llei de prestacions d'assistència social i en la llei de serveis socials.

Ahir, les comissions negociadores dels tres partits van constituir grups mixtos sectorials sobre tres àrees, política social, política econòmica i autogovern i qualitat democràtica, que en els propers dies acabaran de definir les propostes programàtiques.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

medical coding and billing | study abroad essay | 43 students missing in mexico | http://www.gentgran.org/index.php/cell-phones-usage-in-school/