http://www.gentgran.org/index.php/african-american-history---who-is-jim-crow/

Suspesos momentàniament ajuts del programa Viure en Família

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

Suspesos momentàniament ajuts del programa Viure en Família

EntradaAutor: fatec » dv. set. 15, 2006 9:59 am

http://premsa.gencat.net/
-----------------------------------------------
Benestar i Família desenvolupa un nou dispositiu informàtic per executar els ajuts previstos en la Llei de prestacions

El Departament deixa en suspens les actualitzacions dels ajuts del programa “Viure en Família” ja que part dels seus usuaris es veuran beneficiats per la Llei de prestacions
El Departament de Benestar i Família ja està treballant en el desenvolupament reglamentari de la Llei de prestacions econòmiques d’assistència social i, per aquest motiu, està desenvolupant un nou dispositiu informàtic, que permetrà emetre eficaçment els corresponents pagaments dels ajuts establerts en la Llei.


La Llei de prestacions, aprovada el 13 de juliol, estableix per primera vegada una renda mínima per sota de la qual no es pot viure a Catalunya. L’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) s’han establert en 509,8 euros al mes, es a dir, 7.137,2 euros anuals, i aquesta quantitat s’anirà cobrint de forma progressiva fins arribar a l’import total mencionat l’any 2010. Els principals col·lectius beneficiats per aquesta Llei són els que cobren pensions no contributives, els que cobren prestacions com el SOVI, el FAS o el LISMI, les persones vídues, així com els joves extutelats per la Generalitat i aquelles famílies que decideixen acollir un menor.

D’acord amb aquest desplegament legislatiu, el Departament ha decidit suspendre les revisions anuals dels ajuts del programa “Viure en Familia”, que van dirigits, en gran mesura, a persones grans que cobren determinades prestacions i també a les persones amb discapacitat. D’aquesta manera, es pretén oferir a determinats col·lectius de beneficiaris del “Viure en Família” una única revisió dels imports que estan percebent actualment, ja que la Llei de prestacions pot incidir en l’import total de les ajudes que reben.

A causa dels treballs que s’estan realitzant per millorar els processos de pagament de les prestacions del Departament, es vol comunicar que per error prop de 400 persones han rebut una carta al seu domicili que els notifica la revisió dels ajuts que estan percebent actualment en el marc del programa “Viure en Família”. Des del Departament, s’ha iniciat el procés per notificar a aquestes persones que la resolució emesa no té cap efecte i que no hi haurà cap modificació en la quantitat de l’ajut que rebien fins ara.

Segons dades del 2005, Benestar i Família ha destinat 122 milions d’euros en concepte d’ajuts al “Viure en Família”, el que suposa un 32% més respecte a l’any anterior. Més de 50.000 persones són beneficiaries d’aquest programa, de les quals la majoria són gent gran i persones que tenen una discapacitat superior al 75% i tenen un cuidador a la seva llar.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

http://www.gentgran.org/index.php/african-american-history---who-is-jim-crow/ | http://www.gentgran.org/index.php/series-of-questionnaire-to-be-answered/ | cultural bound - syndromes