financial statement analysis of public company

El nombre de pensionistes quadruplica el de treballadors

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

El nombre de pensionistes quadruplica el de treballadors

EntradaAutor: fatec » dv. juny 30, 2006 12:00 pm

Gener de 2006 - Lurdes Moreso - El Punt
-----------------------------------
El nombre de pensionistes quadruplica el de treballadors en deu municipis tarragonins
Tot i això, a la demarcació hi ha 2,25 afiliats a la Seguretat Social per pensionista, fet que garanteix el funcionament del sistema

El nombre de pensionistes és almenys quatre vegades superior al de treballadors en actiu en deu municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, segons les dades facilitades per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS). Es tracta de localitats de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, la Conca de Barberà, el Baix Ebre, el Montsià i l'Alt Camp, on la població està envellida i on moltes vegades la manca de sortida laboral provoca que els joves es traslladen a altres municipis. Amb tot, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social és de 2,25 per cada pensionista a la demarcació, una xifra que garanteix el funcionament del sistema públic. En total, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre hi ha 300.000 afiliats i 134.000 pensionistes.

Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre hi ha una mica més de 300.000 afiliats a la Seguretat Social i 134.000 pensionistes, és a dir, que per cada 2,25 treballadors hi ha un pensionista. Hi ha municipis de la demarcació on aquestes dades varien substancialment, com és el cas de Blancafort (Conca de Barberà), on el 2005 el nombre de pensionistes era de 146, mentre que només hi havia 18 treballadors. Freginals (Montsià) presenta un cas similar amb 149 pensionistes i 12 treballadors. Aquests, però, són casos extrems, i a l'altra banda, trobem exemples de municipis amb una àmplia oferta industrial on les xifres s'inverteixen. Per exemple a la Pobla de Mafumet, amb 211 pensionistes i 1.371 treballadors.

El director provincial de l'INSS, Narciso Martín i el subdelegat del govern a Tarragona, Joan Maria Abelló, van facilitar ahir aquestes dades durant la presentació de la revalorització de les pensions el 2006. Una quarta part dels pensionistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tindran un increment, durant el mes de gener, de gairebé el 7%. Aquest increment serà per a les pensions mínimes que a la demarcació de Tarragona afecten 33.000 persones. Amb aquest increment, l'INSS calcula que la pensió mitjana mensual serà de 600 euros. Pel que fa a la revalorització de la pensió, es rebrà en una paga única a partir del pròxim 20 de gener. Les despeses de l'INSS a Tarragona durant el 2005 van ser de 1.122 milions d'euros, un 92% dels quals es van destinar a les pensions.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

financial statement analysis of public company | schizophrenia in the novel frankenstine | crime and place