intro to information technology

3.800 milions més per al fons de pensions

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

3.800 milions més per al fons de pensions

EntradaAutor: fatec » dv. jul. 14, 2006 10:21 am

Injecció de 3.800 milions més per al fons de pensions
La guardiola de les pensions passa a tenir 35.000 milions d'euros, el 4% del PIB Govern, sindicats i patronal firmen la reforma de les pensions que estén a les parelles de fet el dret a la pensió de viudetat

David Portabella

El consell de ministres aprovarà avui una aportació addicional al fons de reserva de la Seguretat Social de 3.800 milions d'euros. El president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar ahir aquesta nova contribució econòmica al Palau de la Moncloa durant la firma de l'acord sobre la Seguretat Socialpactat entre la patronal CEOE-CEPYMEi els sindicats CCOO i UGT amb l'aval del ministeri de Treball.

Sumada a la injecció de de 3.700 milions feta a principis d'any, la contribució total d'enguany al fons de reserva serà de 7.500 milions, la més elevada des de la seva creació. En total, superarà els 35.000 milions, una quantitat que equival aproximadament al 4% del producte interior brut (PIB). El fons de reserva de la Seguretat Social, conegut com la guardiola de les pensions, es va crear el 2000 com a recomanació del pacte de Toledo per poder garantir l'equilibri financer del sistema de pensions davant un eventual context advers de cicles econòmics baixos.

Parelles de fet

Després d'haver aprovat al maig la reforma laboral per combatre la temporalitat que tenalla un terç dels assalariats, Zapatero es va congratular ahir de poder aplegar de nou patronal i sindicats a la Moncloa per firmar la reforma de les pensions. Es tracta del tercer acord sobre les pensions des que el 1995 es va firmar el pacte de Toledo, però el primer acord que rep el vistiplau de govern, sindicats i patronal. Per adequar el sistema a les noves realitats socials com les unions de fet, una de les novetats és que els vidus i les vídues de les parelles de fet també tindran a partir d'ara dret a cobrar pensió de viudetat.

Davant el progressiu envelliment de la societat derivat de l'allargament de la vida, una de les directrius del ministeri de Treball és animar els treballadors a allargar voluntàriament la seva vida laboral. Per aquest motiu, la reforma de la Seguretat Social pactada entre organitzacions empresarials i sindicats recull incentius per animar els treballadors a endarrerir voluntàriament la seva edat de jubilació més enllà dels 65 anys.

Segons Zapatero, l'acord de reforma de les pensions fomenta la competitivitat i la creació d'ocupació complementant, així, la reforma laboral. La previsió de l'executiu és que enguany es creïn més de 700.000 llocs de treball i que un milió de temporals passin a fixos. En la seva intervenció, Zapatero va obviar qualsevol referència a l'anunciada llei d'igualtat entre homes i dones que manté en peu de guerra l'empresariat.

El president de la CEOE, José María Cuevas, va posar l'accent a seguir creant llocs de treball per preservar les pensions, ja que el sistema té superàvit garantit fins al 2014. I es va felicitar que la reforma no tingui "canvis radicals" ni trenqui la unitat de caixa. "Seria desencertat pensar que amb l'acord se solucionen tots els problemes de sostenibilitat, però és un pas significatiu", va apuntar Enrique Martínez Piqueras (CEPYME). Segons José María Fidalgo (CCOO), l'acord és "valuós" sabent que "cada cop s'hauran de pagar més pensions, més altes i més cares". Cándido Méndez (UGT) va elogiar que "permet encarar el futur de la protecció social amb més seguretat".
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

intro to information technology | how to write essays on poems | http://www.gentgran.org/index.php/beethoven-documentary-question/ | africans americans history | write my essay canada