http://www.gentgran.org/index.php/mass-media-messages-and-effects/

La majoria dels treballadors avancen l'edat de jubilació

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

La majoria dels treballadors avancen l'edat de jubilació

EntradaAutor: fatec » dv. juny 30, 2006 11:02 am

Gener de 2006 - Europa Press - El Punt
------------------------------------

La majoria dels treballadors avancen l'edat de jubilació
Un estudi d'AXA assenyala que hi ha pocs partidaris de retardar-la més enllà dels 64 o 65 anys

Més de la meitat dels treballadors de l'Estat espanyol, concretament un 65%, anticipen la sortida del mercat laboral a l'edat legal de jubilació (65 anys) i, entre ells, sis de cada deu prenen aquesta decisió per voluntat pròpia o després de consensuar-ho amb l'empresa. Així ho explica un estudi de la companyia d'assegurances AXA en el qual s'inclou informació sobre onze dels països més desenvolupats del món. No obstant això, l'edat mitjana efectiva de jubilació dels treballadors de l'Estat espanyol és de 62 anys, la més avançada en comparació amb la resta de països de la mostra

L'informe d'AXA, en el qual es confronten les opinions de 300 treballadors en actiu i 300 jubilats de l'Estat espanyol, revela que aquest és el segon país europeu, després d'Alemanya, on es registren més jubilacions anticipades. Les xifres més altes corresponen al Canadà, amb un 78% de jubilats anticipats, els EUA (71%) i Austràlia (63%). Malgrat aquest volum de jubilacions abans d'hora, ni els treballadors espanyols en actiu ni els jubilats entrevistats són partidaris de retardar l'edat de jubilació més enllà dels 64 o 65 anys. Això sí, tant uns com altres voldrien jubilar-se abans del que està estipulat legalment.
Segons les dades del grup assegurador, l'edat efectiva de jubilació dels treballadors espanyols se situa en una mitjana de 62 anys, la més alta en comparació amb la resta de països de la mostra, tot i que l'edat ideal de jubilació per a la població passiva se situa en els 60 anys. En el cas de la població activa, la majoria preveuen jubilar-se als 63 anys, però preferirien fer-ho als 57. Tot això converteix els treballadors espanyols, al costat dels italians, en els europeus que es jubilen més tard, contra francesos i belgues, amb una mitjana de 61 anys.

L'informe revela també altres aspectes curiosos sobre com es viu la jubilació i què s'espera d'aquesta etapa. Més de la meitat dels actius espanyols volen dedicar-se a viatjar quan es jubilin, malgrat que, a la pràctica, només un 16% dels que ja s'han jubilat ho fan. Per contra, els jubilats dediquen la major part del temps lliure a passejar, a estar per la família i a «no fer res». De fet, els jubilats espanyols són els que més han escollit l'opció «no fer res» entre els onze països de la mostra, la qual cosa confirma, segons AXA, que el plantejament espanyol sobre la jubilació «és molt passiu». Segons el mateix informe, la major part dels treballadors espanyols en actiu opinen que la seva pensió de jubilació serà inferior al seu últim salari, una percepció que confirmen com una realitat un 67% dels que ja s'han jubilat. És significatiu que només un 9% de la població activa espanyola coneix quina quantitat cobrarà de pensió quan es jubili, la xifra més baixa de tota la mostra.

L'estudi situa la pensió mitjana espanyola, entesa com tots els ingressos rebuts en la jubilació, en 915 euros al mes, una quantitat que només està per sobre de Hong Kong (806 euros) i que els entrevistats consideren «insuficient» per pagar les despeses domèstiques (1.068 euros de mitjana). Els EUA, amb més de 3.500 euros d'ingressos de mitjana al mes, és el país on es reben més diners en jubilar-se. En canvi, un 92% dels jubilats espanyols viuen en cases que són de la seva propietat, el percentatge més alt de tots.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4530
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 6 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

http://www.gentgran.org/index.php/mass-media-messages-and-effects/ | http://www.gentgran.org/index.php/case-study-of-tutorial---12/ | information resources management | ethical and csr responsibility | reproductive cycle of flowering plants