Enllaç patrocinat

Barcelona doblarà les vivendes de lloguer per a gent gran

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Barcelona doblarà les vivendes de lloguer per a gent gran

EntradaAutor: fatec » dv. juny 30, 2006 1:19 pm

Febrer de 2006 - Albert Ollés - El Periódico de Catalunya
-----------------------------------------------------------------
Barcelona doblarà en dos anys les vivendes de lloguer per a gent gran

- L'ajuntament construirà entre el 2006 i el 2007 661 apartaments, a sumar als 491 existents
- Tots els immobles estan adaptats i inclouen serveis d'atenció i ajuda social als usuaris


El progressiu augment a Barcelona de persones més grans de 60 anys amb pocs recursos econòmics comportarà entre el 2006 i el 2007 l'increment més gran viscut fins ara en la construcció d'apartaments socials de lloguer per a gent gran. El Patronat Municipal de l'Habitatge (PMH) té 661 pisos en construcció o projectats per a aquest any i el que ve, cosa que permetrà doblar el nombre actual de vivendes d'aquesta classe a la ciutat. El parc d'apartaments de lloguer per a persones grans suma en aquest moment 491 pisos i l'objectiu és arribar a 1.152 el 2007. D'aquests, 118 estan en fase de construcció, a través de dues promocions als districtes de Sant Martí (39 vivendes) i de Sant Andreu (79). Durant el primer trimestre d'aquest any estan començant les obres de tres promocions a Nou Barris (50), Sant Martí (76) i Sants-Montjuïc (70), i fins al 2007 n'hi ha set més de programades a cinc districtes. La convocatòria per accedir a aquests immobles s'obrirà durant aquest any.

Més de 60 anys
Els destinataris, que paguen rendes baixes de lloguer, són persones de més de 60 anys amb problemes per accedir a una vivenda o que tenen dificultats d'accessibilitat i d'habitabilitat als seus actuals espais de residència. Els ingressos econòmics han de ser 3,5 vegades inferiors a l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (iprem) --la referència que es fa servir actualment per accedir a prestacions socials-- que el 2006 és de 5.749 euros anuals. Així mateix, s'han de complir uns requisits mínims relacionats amb la capacitat d'autonomia i amb l'estat mental dels sol.licitants. Tots els pisos estan adaptats per facilitar la vida dels inquilins (especialment el bany i la cuina) i inclouen espais comunitaris com ara sales polivalents i bugaderies col.lectives per "afavorir l'intercanvi social dels habitants, ja sigui entre ells mateixos o amb altres veïns més joves, perquè en molts casos es tracta de persones soles que troben a faltar la companyia", explica Eugeni Forradellas, president del PMH.

Teleassistència
Una altra de les característiques específiques de les vivendes és la d'oferir serveis de suport social individualitzat als residents. Aquest inclou des de la neteja a fons una vegada al mes i el manteniment mínim dels pisos, fins a la instal.lació en totes les cases d'aparells de teleassistència. Així mateix, es porten a terme, a través d'un equip de treballadors socials, actuacions preventives i de contenció del deteriorament físic i psíquic dels usuaris. A més, se'ls facilita el coneixement i la utilització dels recursos del nou barri a on es desplacen i, en casos crítics, també se'ls tramiten ajudes econòmiques puntuals.

Imatge
(Cliqueu sobre la imatge per veure el gràfic)
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)