Enllaç patrocinat

El valor de la gent gran

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

El valor de la gent gran

EntradaAutor: fatec » dv. set. 05, 2008 1:10 pm

http://paper.avui.cat/
-------------------------------------
El valor de la gent gran

Quan acabem la vida laboral sembla que de cop canvien moltes coses. Però, a part de I'increment de temps lliure, després de la jubilació els avis catalans tenen molt per fer

Amb els progressos científics actuals, cada cop vivim més anys i amb més qualitat de vida. Les piràmides demogràfiques mostren cada cop més un creixement del que anomenem gent gran, persones que, tot i haver complert amb l’edat laboral, segueixen sent actives i amb un rol social important.

Un dels objectius de les Nacions Unides a l’hora de definir polítiques relatives a l’envelliment es el de crear una "societat per a totes les edats". Això significa que s’han d’eliminar els obstacles que impedeixin a qualsevol persona implicar-se en les actuacions necessàries per viure millor en unes societats on cada cop es viuran més anys, tal i cera defineix l'estudi de l’Obra Social de La Caixa Programes intergeneracionals.

Originalment, el sentit d’envellir es reduïa al deteriorament físic i psíquic dels individus a mesura que anaven fent anys. Però als anys 90 va sorgir el concepte d’envelliment actiu, que vincula l’activitat a la salut i destaca el valor de la participació de la gent gran a la societat A ulls de la societat les persones grans deixen de ser subjectes passius per obtenir igualtat de drets i d’oportunitats en tots els aspectes.

>> Cliqui aquí per seguir llegint l'article


.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)