Enllaç patrocinat

Girona controlarà ancians a través d'un sensor a la nevera

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Girona controlarà ancians a través d'un sensor a la nevera

EntradaAutor: fatec » dc. set. 03, 2008 9:50 am

http://www.3cat24.cat/
-----------------------------
Girona controlarà els seus ancians a través d'un sensor a la nevera

L'Ajuntament de Girona posarà en marxa abans de final d'any una nova mesura social dirigida a la gent gran. Es tracta d'un sensor col·locat a la nevera que alertarà els serveis socials si l'ancià està més de dotze hores sense obrir-la. Aquest dispositiu, del qual se'n beneficiaran una vintena de persones, vol vetllar pel bon estat de salut dels ancians gironins i saber si han tingut alguna caiguda o desmai que els impedeix fer un acte tan quotidià com obrir el frigorífic.

Es tracta d'un sistema per saber que la persona està portant una vida normal i no ha tingut cap entrebanc que li hagi impedit fer una acció tan habitual com obrir el frigorífic. En cas que es tardés més de dotze hores a obrir-la, el sensor alertaria els serveis socials de Girona, que hi anirien juntament amb els serveis mèdics per controlar que tot anés correctament.

Segons el tinent alcalde de Polítiques Socials i Cooperació, Joan Olòriz, aquesta és una bona mesura perquè, a part de ser eficaç, suposa una invasió mínima de la intimitat de l'ancià en qüestió. Les persones a qui s'instal·larà el sensor, en concret una vintena, són d'edat avançada i ja disposen d'un aparell de teleassistència.

En aquests moments, a la ciutat de Girona hi ha 842 ancians que utilitzen la teleassistència, cosa que representa un increment del 93% respecte a l'any 2006. Aquests nous dispositius s'instal·laran abans que acabi l'any.

Aquest dispositiu no és l'únic avenç tecnològic que preveu l'ajuntament de Girona per millorar el servei de teleassistència, ja que també, amb vista a l'any vinent, s'està estudiant la possibilitat de posar en marxa un dispositiu mòbil perquè les persones més grans que disposen d'aquest servei puguin sortir de casa sense haver de deixar l'aparell.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)