Enllaç patrocinat

Reus amplia la xarxa de Casals Municipals de la Gent Gran

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Reus amplia la xarxa de Casals Municipals de la Gent Gran

EntradaAutor: fatec » dc. set. 03, 2008 9:14 am

http://www.tinet.cat/
-----------------------------------------
La xarxa de Casals Municipals de la Gent Gran s'amplia als barris Pelai i Sol i Vista

font:DCC / Aj. Reus

Aquest any 2008 la Xarxa de Casals Municipals de la Gent Gran, formada per quatre casals, s'ha ampliat als barris Pelai i Sol i Vista, on s'ha habilitat un local cedit per la parròquia per acollir activitats per als majors de 60 anys i esdevenir punt de trobada i de dinamització d'aquest col.lectiu.

Un treball realitzat pels Serveis Socials de l'Àrea de Benestar de l'Ajuntament de Reus va posar de manifest que en els darrers anys s'havia observat un procés d'envelliment a la zona. En atenció a les necessitats detectades, l'Ajuntament va posar en marxa aquest servei específic per a la gent del barri, com un annex del casal situat a la zona del barri Gaudí.

L'experiència ha tancat el primer exercici d'activitats amb una trentena de participants. Aquest curs es va oferir una programació amb activitats diverses: des de tallers de telefonia mòbil a gimnàstica, manualitats, xerrades informatives, caminades i circuit de psicomotricitat, entre d'altres.

Quatre casals, amb més de 3.000 usuaris

Els quatre casals municipals de Reus sumen 3.602 usuaris. Es plantegen com a espais de convivència de les persones grans, tenen un caràcter integrador i dinamitzador per al col·lectiu de la gent gran de la zona i són un marc de referència per a les actuacions adreçades a les persones que en formen part.

Aquests casals promouen el benestar de la gent gran mitjançant accions psicosocials, socioculturals, educatives, afectives, intergeneracionals, de prevenció, de lleure, de voluntariat i de participació com a membres actius de la societat civil.

Activitats

En el marc d'aquests casals, l'Àrea de Benestar organitza activitats que durant el curs 2007-2008 van atreure un miler de persones.
Algunes d'aquestes activitats estan adreçades a prevenir la dependència i a la millora de la salut física i mental. En aquest sentit, es fan activitats com ara caminades, jocs de petanca i jocs de taula, tallers de música i teatre, balls de saló, etc. Però el programa d'activitats també busca acostar les noves tencologies a aquest col·lectiu per una millora en la vida personal i social, amb cursos d'informàtica, d'accés a internet o d'utilització de la telefonia mòbil.

L'Àrea de Benestar també organitza accions intergeneracionals: tallers d'oficis antics, contes, jocs i joguines antigues que s'adrecen a infants i joves i que imparteixen avis voluntaris en espais com ara el Parc de Nadal o els Casals d'Estiu.

En el marc dels Casals també es programen activitats de lleure i socioculturals adaptades a les necessitats i a la demanda del col·lectiu de la Gent Gran: excursions, celebració de festes populars, balls i berrenars, assistència a cicles de música, teatre, espectacles, entre d'altres.
El Consell Municipal de la Gent Gran té un paper actiu en el disseny d'accions comunitàries adreçades a tota la ciutat i els avis de la ciutat també participen d'accions solidàries.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)