Enllaç patrocinat

CiU acusa al ministre de Treball d’enganyar els pensionistes

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

CiU acusa al ministre de Treball d’enganyar els pensionistes

EntradaAutor: fatec » dj. feb. 14, 2008 12:12 pm

http://www.unio.org/
----------------------------------
Duran acusa Caldera d’enganyar els pensionistes i denuncia que “és una obscenitat” la propaganda que el ministeri de Treball fa de la Llei de Dependència, “una llei que és un gran fracàs”
05/02/2008

El cap de llista de CiU es compromet a treballar la pròxima legislatura en el marc del Pacte de Toledo perquè en 4 anys no hi hagi cap pensió de jubilació per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i perquè les pensions de viduetat no estiguin per sota dels 700 euros

El cap de llista de CiU a les eleccions generals, Josep A. Duran i Lleida, ha acusat avui el ministre de Treball, Jesús Caldera, d’enganyar els pensionistes amb la carta que ha enviat dient que s’estan pujant les pensions un 4,1% i ha denunciat també que “és una obscenitat” la propaganda que el ministeri de Treball fa de la Llei de Dependència, “una llei que és un gran fracàs”. Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans després de reunir-se aquest matí amb l’executiva de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) per explicar les propostes de CiU de cara a la pròxima legislatura. Duran ha anat acompanyat a la reunió del Portaveu d’Economia i Hisenda de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, i del Portaveu de Treball i Afers Socials, Carles Campuzano.

El dirigent de CiU ha anunciat, després de la reunió, algunes de les propostes que el Grup Parlamentari Català es compromet a portar al Congrés en la pròxima legislatura:

En primer lloc, que “les pensions de viduetat es puguin calcular a partir d’una base reguladora que no sigui del 52%, com és actualment, sinó que sigui del 70%”. És a dir, el 70% del sou del marit. Duran i Lleida ha detallat que “quan fem aquesta proposta i assumim aquest compromís, no ens presentem amb les mans buides perquè som els que vam fer possible passar del 45% al 52% i som els que al llarg d’aquesta legislatura sempre hem demanat ampliar del 52% al 70% la base reguladora”.

En segon lloc, Duran i Lleida ha exposat que avui en dia cada dos per tres hi ha debats a la societat sobre els mileuristes, però ha volgut recordar també que “hi ha molts pensionistes que no arriben ni als 500 ni als 400 euros”. Des d’aquest punt de vista, el cap de llista de CiU ha presentat “el compromís de CiU de què en el context del Pacte de Toledo, fer un planificació per tal d’acabar la pròxima legislatura amb unes pensions diferents de les actuals amb l’objectiu que no hi hagi cap pensió de jubilació per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI)” i que en qualsevol dels casos “les pensions de viduetat no estiguin per sota dels 700 euros”. Duran i Lleida ha volgut deixar clar però que “atenció, és un compromís, no és prometre que les pensions pujaran demà passat” sinó que “és un compromís de treball dins del Pacte de Toledo, Pacte de Toledo que en el seu dia es va fer a instàncies de CiU i amb l’objectiu que en aquests quatre anys puguem anar prosperant amb aquesta política de pensions”.

En aquest context de les pensions, el dirigent de la federació de CiU ha acusat al ministre de Treball, Jesús Caldera, “d’enganyar els pensionistes quan els envia una carta dient que estan pujant les pensions un 4,1%”. “L’Estat no està pujant les pensions un 4,1%; mentida, estan enganyant els pensionistes”, ha denunciat, “l’Estat només està pujant el 2%, que és la previsió que fa d’inflació i que, per cert, quedarà molt per sota del que és la realitat”. “Quan un pensionista rep una carta com aquesta, el senyor Caldera està mentint, està enganyant els pensionistes, està cometent un frau i, a més, ho està fent amb fons públics”, ha declarat.

Duran i Lleida també ha estat dur respecte a la propaganda que el Govern de Zapatero està fent de la Llei de Dependència: “Dir-li al Govern de Zapatero i al senyor Caldera que és obscena la publicitat sobre la Llei de Dependència del ministeri de Treball; és una obscenitat fer propaganda d’una llei que és un gran fracàs”. Duran i Lleida ha explicat que “a Catalunya són unes 100 persones les que de 5.000 han cobrat alguna percepció del que eren les previsions de la llei que va entrar en vigor el gener de l’any passat”. Per aquest motiu, ha afirmat que “és una obscenitat aquesta publicitat que està fent el ministeri de Treball i és una obscenitat l’actitud del ministeri i de la Generalitat de Catalunya que, gràcies a la seva ineficàcia, han estat incapaços d’aplicar les previsions de la llei”.

Per últim, Duran i Lleida també ha detallat que un altre dels compromisos amb la FATEC és el de “millorar durant la pròxima legislatura les condicions fiscals de la hipoteca inversa”. “Ara cal fer el reglament i concretar els avenços fiscals d’aquesta figura tan important de la hipoteca inversa”.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: MSN [Bot] i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)