Pàgina 1 de 1

Millores laborals del sector serveis de la tercera edat

EntradaPublicat: dt. jul. 04, 2006 10:13 am
Autor: fatec
Abril de 2006 - Europa Press
-------------------------------------------------
Acord per millorar les condicions laborals del sector serveis de la tercera edat
Benestar i les organitzacions empresarials i sindicals signen un acord per millorar les condicions laborals del sector serveis de la tercera edat.

El departament de Benestar i Família i les organitzacions empresarials sindicals del sector que ofereix serveis a la tercera edat, van signar el passat dia 4 d’abril un acord de col·laboració per l’acolliment residencial i l’atenció en centres de dia. Aquest acord s’estableix amb l’objectiu de garantir la seguretat i l’estabilitat del sector en els propers dos anys i incidirà directament en la gestió dels centres de gent gran col·laboradors, concertats i propis de l’ICASS.

El conveni, junt amb altres aspectes, preveu l’increment d’un 9 per cent sobre la financiació de les places públiques i la creació d’una comissió de treball per elaborar una proposta de millora de les condicions laborals dels treballadors del sector. L’associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), patronal majoritària del sector i signant del conveni de col·laboració, ha valorat aquests acord con “una pas endavant” i va destacar que consolida millores com la flexibilitat dels professionals i la inclusió en l’acord de les residencies de dia.

El conveni estableix també la creació de la taula de Compra de Serveis, que treballarà les propostes sobre el cost i la financiació de les places d’us públic junt amb la revisió de preus i l’elaboració d’un estudi sobre els costos d’atenció residencial.