Enllaç patrocinat

Girona centralitzarà tots els serveis per a gent gran

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Girona centralitzarà tots els serveis per a gent gran

EntradaAutor: fatec » dt. jul. 04, 2006 9:29 am

Març de 2006 - J. Badenas - Diari de Girona:
----------------------------------------------------
Girona centralitzarà a partir de l´abril tots els serveis per a gent gran
La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Gironaha anunciat que l´Edifici Fòrum acollirà l´Espai de la Gent Gran. Aquesta nova oferta pretén centralitzar tots els serveis, la informació i la gestió per a les persones majors de 65 anys. El tinent d´alcalde, Joan Olóriz (ICV), va assegurar que el projecte estarà en marxa l´abril vinent. L´ubicació a l´edifici Fòrum s´ha pogut solucionar després que l´Estació Espai Jove s´hagi pogut obrir per acollir tot els serveis de joventut. Es tracta «d´una localització cèntrica, accessible i amb unes instal·lacions adaptades».

L´Ajuntament aportarà nous empleats per dotar de recursos el nou servei. L´Espai de Gent Gran de l´Edifici Fòrum oferirà diversos nivells d´atenció des de la informació i l´assessorament fins al tràmit i la gestió de serveis. També permetrà derivar els usuaris cap a altres administracions que donin els serveis necessaris. Un dels objectiu és normalitzar l´accés als recursos i serveis que ofereix la regidoria de Serveis Socials. Amb aquest nou organisme també vol avançar cap a la universalització del Servei d´Atenció Domiciliària i apropar l´Ajuntament a les persones grans.

La regidoria de Serveis Socials vol guanyar amb eficàcia: «Cal orientar i assessorar adequadament per tal d´evitar las ciutadans desplaçaments inútils i alentiment dels tràmits, facilitar les gestions, disposar d´informació útil, disposar d´informació útil, contrastada i actualitzada en relació als temes, recursos i activitats de gent gran». A més dels serveis de l´Edifici Fòrum, el govern local també promourà canals alternatius per difondre la informació necessària per a la gent gran.

El consitori disposarà d´un telèfon d´informació que unificarà la gestió, i impulsarà una pàgina web de la gent gran. Serveis Socials considera que les dades també poden servir per ampliar els coneixements de la xarxa i servir de suport per la planificació dels recursos i pel programa de Gent Gran en particular. Olóriz va remarcar que «la funció de l´espai no és solament d´atenció a la dependència -gent que necessita ajuda perquè pateix malalties cròniques, discapacitats o viuen soles-, si no que el seu horitzó s´estén fins a la totalitat de la població de majors de 65 anys».

Des de l´Espai de Gent Gran de l´Edifici Fòrum es podran organitzar les campanyes informatives i es vol crear una xarxa amb diferents institucions. Amb aquests acords es vol crear un programa de difusió d´activitats i unificar els tràmits i la gestió de recursos amb els proveïdors d´activitats dirigides a la gent gran. L´Espai de Gent Gran també servirà de referència per als programes comunitaris com Viure i Conviure i Foment de la Solidaritat.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)