Pàgina 1 de 1

Nou programa municipal de Barcelona per la gent gran

EntradaPublicat: dl. jul. 03, 2006 2:49 pm
Autor: fatec
Març de 2006 - Sònia Pau - Diari AVUI:
-----------------------------------------------------------
Nou programa municipal de Barcelona per la gent gran
Afavorir un envelliment saludable i actiu, entre les prioritats de la ciutat
A la ciutat de Barcelona hi viuen 332.794 persones de més de 65 anys, de les quals unes 220.000 no necessiten cap tipus d'ajuda en el seu dia a dia. A la ciutat hi ha 180 persones grans per cada infant; són sobretot dones (sis de cada deu) i dues de cada deu viuen soles.
A partir d'aquesta radiografia, el programa municipal per a la gent gran 2006-2010, que s'aprovarà en el pròxim ple, defineix un seguit de línies estratègiques per millorar la qualitat de vida, potenciar l'autonomia personal i els vincles comunitaris. El regidor de Benestar Social, Ricard Gomà, va subratllar ahir que cada vegada més avis volen quedar-se a casa seva: una opció facilitada amb mesures com la teleassistència (8.000 usuaris i compromís d'arribar a 25.000 en dos anys) i l'atenció a domicili (passar de 8.000 a 13.000).
El programa també fa especial atenció a afavorir un "envelliment actiu i saludable". Gomà i l'alcalde, Joan Clos, van triar ahir un casal d'avis de l'Eixample per presentar el pla i per explicar que més de 160.000 persones de més de 65 anys participen activament en la vida social de la ciutat.
Clos va posar com a exemple les activitats d'aquest casal (viatges, classes d'Internet i ioga) per mostrar que canvien les demandes de la gent gran: "L'antic concepte de bar amb una taula per jugar a cartes està superat pel gimnàs i la informàtica".