Enllaç patrocinat

Benestar agruparà les persones grans sordes

Temes sobre Persones Grans que no es poden valer per sí mateixes / Temas sobre Mayores que no pueden valerse por sí mismos

Benestar agruparà les persones grans sordes

EntradaAutor: fatec » dc. jul. 12, 2006 10:10 am

4 de juliol - http://www.vilaweb.cat/
--------------------------------------------------
Benestar agruparà les persones sordes que viuen en residències
Es pretén posar fi a l'aïllament del col·lectiu quan es fa gran

S. PÉREZ. Barcelona

Després de l'estiu hi haurà residències de referència per a les persones grans sordes. El Departament de Benestar i Família, patronals i sindicats han acceptat la proposta de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca) d'agrupar la gent gran sorda, que conegui el llenguatge de signes, en residències per evitar situacions d'aïllament i per reconèixer el dret del col·lectiu a l'assistència residencial de qualitat, segons Antonio Calvo, coordinador de Gent i Dependència a Benestar i Família.

La presidenta de Fesoca, Encarna Muñoz, va presentar el projecte a patronals, sindicats i la Generalitat el 2 de juny passat. Muñoz els va transmetre una preocupació: «Les persones grans sordes usuàries de la llengua de signes es troben en una situació de mancança d'autonomia que s'agreuja per les barreres de la comunicació, que poden conduir a depressió i inseguretat.» Quan es fan grans, la majoria no poden accedir al servei de teleassistència perquè no hi ha tècnics especialitzats per atendre'ls. Fins ara, l'ingrés residència tampoc ha estat una bona solució a causa de les barreres comunicatives.

Amb aquest programa, «no es tracta de crear residències només per a gent gran sorda», diu Calvo, que afegeix: «La idea, que té el suport de la patronal i els sindicats, es basa a reunir en espais de referència petits grups de persones sordes i ensenyar el llenguatge de signes a algun treballador i altres usuaris perquè la comunicació sigui més fàcil.» Està previst que el programa pilot es posi en marxa després de l'estiu. Ara s'ha de definir, amb la col·laboració de les empreses públiques, privades i concertades, a quines residències catalanes anirà el col·lectiu.

A través del conveni signat amb Benestar, Fesoca farà la formació dels professionals. L'entitat calcula que hi ha més de 60 persones que podrien beneficiar-se immediatament del reagrupament.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Dependència

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)