Enllaç patrocinat

Anglès (La Selva) no obrirà el centre de dia fins octubre

Temes sobre Persones Grans que no es poden valer per sí mateixes / Temas sobre Mayores que no pueden valerse por sí mismos

Anglès (La Selva) no obrirà el centre de dia fins octubre

EntradaAutor: fatec » dt. jul. 11, 2006 2:50 pm

2 de juliol 2006 - http://www.diaridegirona.es/
------------------------------------------------------
L´Ajuntament d´Anglès no obrirà el centre de dia «almenys» fins al proper octubre

DAVID QUINTANA, ANGLÈS.

El Centre de Dia d´Anglès no obrirà definitivament les portes fins almenys l´octubre de 2006. Així ho va confirmar el regidor de Serveis Socials del consistori selvatà, Manel Moreno (ERC). El mes d´abril passat la llavors consellera de Benestar Social, Anna Simó, va inaugurar el nou centre de dia d´Anglès. A hores d´ara l´equipament encara està pendent del títol de Centre Col·laborador de la Generalitat per poder obrir les portes. Moreno va explicar que actualment s´estan reunint els documents preceptius per demanar oficialment al Departament de Benestar Social la concessió del títol de Centre Col·laborador sense el qual no s´obriran les portes. Aquest reconeixement oficial arribarà, «com a molt aviat», cap a principis d´octubre.

El regidor republicà espera que en breu s´enllesteixin les converses amb Acció Hospitalitària -empresa que gestionarà el centre de dia- per poder remetre a la Generalitat els documents necessaris per a la tramitació de la llicència de Centre Col·laborador.

Mitjançant aquest reconeixement Anglès donarà servei a 25 persones de la tercera edat, 18 a preus privats i 7 a preu públic, tant del municipi com de la rodalia. Un fet aquest que segons Moreno la població necessita amb urgència, «el problema és que no depèn de l´Ajuntament que puguem obrir més aviat ja que hem d´esperar a tenir el certificat de la Generalitat per fer-ho», va explicar el regidor de Serveis Socials d´Anglès.

El grup municipal dels socialistes d´Anglès va presentar alegacions a les tarifes del centre de dia aprovades pel consistori en considerar-les «del tot injustes». El plenari de l´Ajuntament de la setmana passada les va denegar totes aprovat definitivament les tarifes que hauran de regir el servei, Moreno va explicar són les mateixes tarifes que marca el barem de la Generalitat.

El portaveu del PSC, Joan Xifra, considera en el seu escrit d´alegacions que la manca de previsió en tot el tràmit d´autoritzacions administratives i d´organització del servei, «afegit a la fixació d´uns preus, al nostre parer totalment fora de la realitat de les possibilitats de la gent gran, fan que a dia d´avui la posada en marxa de l´equipament sigui una incògnita». El preu aprovat pel consisto-i és de 519 euros al mes per els empadronats al municipi i de 600 per als no-empadronats (en els dos casos amb dinar i berenar inclosos).

El PSC considera que no ponderar la quota segons els ingressos de cada persona atempta contra els principis bàsics de justícia social i proposen que «el més just socialment i solidàriament» seria que els serveis que promouen la qualitat de vida dels usuaris ho facin en igualtat d´oportunitats a totes les persones i que la determinació de la tarifa a aplicar es podria fer en funció dels ingressos personals de l´usuari del servei, i de la seva capacitat per afrontar el cost del servei.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Dependència

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)