Enllaç patrocinat

(B)bServeis estén el servei domiciliari arreu de l'Estat

Temes sobre Persones Grans que no es poden valer per sí mateixes / Temas sobre Mayores que no pueden valerse por sí mismos

(B)bServeis estén el servei domiciliari arreu de l'Estat

EntradaAutor: fatec » dg. ago. 27, 2006 11:09 pm

(B)bServeis estén el servei domiciliari arreu de l'Estat
franquícia · La companyia de Granollers ha desenvolupat una gran xarxa de delegacions arreu de l'Estat per atendre la dependència
FORT Creixement · El negoci de la firma ha passat dels 6 milions d'euros del 2005 als 14 milions d'enguany


Jordi Garriga

La llei de dependència, a més d'ampliar els fonaments de l'Estat de benestar, potser un bon revulsiu per al sector privat, i així ho vol provar la companyia (B)bServeis, que utilitza la franquícia per prestar serveis domiciliaris d'atenció personal i domèstica, a particulars i empreses, a banda de serveis de neteja.

La firma, fundada a Granollers el 1989, va prendre l'orientació actual el 1997, quan va ser adquirida pels actuals socis. Per arribar a la situació actual, amb 50 delegacions escampades arreu de l'Estat i 45 franquiciats, es va partir d'una qüestió de proporcions, com explica el director de la firma, Raül Igual: "El 1997 ens vam dedicar a analitzar com estava el servei a la dependència a tota la UE, i vam veure que la participació del sector públic era de mitjana un 10%, mentre que a Espanya era del 2,9%, en un Estat amb més necessitats, atès que un 26,6% de la població més gran de 65 anys requereix atenció domiciliària".

A més, es va concloure que la sofisticació dels models de gestió i comercialització dels serveis domiciliaris als Estats més avançats a la UE, que havien estat acompanyats d'un augment dels pressupostos públics per a la dependència, era un fenomen que aviat havia d'arribar a casa nostra.

D'aquesta constatació, i del fet que no és pas fàcil guanyar concursos públics d'adjudicació de serveis de dependència, va sorgir el propòsit de dur (B)bServeis a una gran expansió a través del model de la franquícia, per tal de, d'una banda, establir acords de col·laboració amb grans comptes, com és ara el cas de Mapfre, o licitar tots els concursos públics .

Estratègia definida

Com afegeix Igual, la xarxa funciona a partir d'"una estratègia ben definida des de la direcció de l'empresa, mentre que el franquiciat s'encarrega de la part final, de ser el prestador del servei i contractar els professionals". Amb aquest model, es poden aplicar economies d'escala que poden fer augmentar els marges de beneficis. L'empresa ha dissenyat també un model de franquícia més lleuger, que no necessita l'obertura de local, pensat per a prestar serveis a poblacions petites.

Les xifres de l'empresa reflecteixen que es troba en la fase de fort creixement. La seva facturació va ser l'any passat de 6 milions d'euros, amb la previsió d'assolir enguany els 14 milions. Així mateix, hi ha l'objectiu de cloure el 2007 amb 70 delegacions, en la perspectiva d'arribar el 2010 a les 350 delegacions. De fet, l'objectiu confessat des de fa anys és assolir el lideratge en el sector pel que fa a punts de venda, arribant a una ràtio d'un centre per cada 50.000 habitants. El nombre d'empleats propis és actualment de 130, i el de la xarxa de franquícies, de 700. (B)bServeis compta actualment amb una nòmina de clients que s'acosta a les 35.000 persones.

La companyia, que cerca tant el client privat com l'administració pública, ara focalitza el 30% del seu negoci en els contractes amb el sector públic, però creu que amb el nou panorama que es dibuixa amb la Llei de Dependència el vincle amb les diferents administracions públiques, principalment autonomies i ajuntaments, s'haurà d'enfortir. A més, segons afirma Igual, "moltes persones que fins ara s'havien quedat excloses, amb l'impuls que haurà de donar l'Estat als serveis de dependència podran ser ateses". Igual també pensa que hi haurà grans possibilitats d'arribar a acords amb grans empreses asseguradores, que ja estan treballant intensament per lliurar al mercat productes financers orientats a la dependència. Així mateix, dins del sector anomenat dels grans comptes, hi ha altres empreses, com superfícies de distribució, elèctriques, bancs, etc. que per augmentar la fidelització dels seus clients utilitzen la provisió de serveis domiciliaris.

Incertesa


Al voltant de la llei de dependència, Raül Igual pensa que resten alguns interrogants per resoldre: "la llei es marca com a objectiu precisament potenciar l'atenció domiciliària, i per això caldrà veure si s'hi destinen les partides pressupostàries necessàries". Segons raona, "algunes comunitats autònomes, com és el cas de Catalunya, estan dedicant molts esforços a les residències, quan haurien de potenciar molt més l'assistència domiciliària, els centres de dia o els apartaments tutelats". Malgrat tot, Igual confia que continuï la tendència actual, en què s'observa com en administracions com les locals sovintegen els concursos públics per als serveis de dependència.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Dependència

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)