Enllaç patrocinat

Terrassa: signat conveni per fer més equipaments

Temes sobre Persones Grans que no es poden valer per sí mateixes / Temas sobre Mayores que no pueden valerse por sí mismos

Terrassa: signat conveni per fer més equipaments

EntradaAutor: fatec » dj. jul. 13, 2006 11:09 am

7 juliol - http://premsa.gencat.net/
----------------------------------------
La consellera Carme Figueras i l’alcalde Pere Navarro signen un conveni que garanteix l’execució d’alguns projectes reivindicats pel municipi
L’acord adequarà la cobertura en equipaments d’atenció especialitzada de la ciutat a la mitjana catalana

El Departament de Benestar i Familiaimpulsarà la construcció de diversos equipaments socials i cívics a Terrassa durant el període 2006-2010 gràcies al conveni firmat aquest matí entre la consellera Carme Figueras i l'alcalde de la ciutat, Pere Navarro. L'acord recull el compromís del Departament de Benestar i Família d'adequar la cobertura en equipaments d'atenció especialitzada de Terrassa a la mitjana catalana, ateses les especials característiques de la ciutat.

El conveni contempla l'actuació en diversos àmbits i garanteix també l'execució d'alguns equipaments llargament reivindicats pels veïns i les veïnes de Terrassa.

Atenció a les persones grans amb dependència

El conveni garanteix la construcció d'una residència assistida per a gent gran amb una capacitat mínima de 120 places i d'un centre de dia per a gent gran amb una capacitat de 30 places. La inversió en aquest equipament oscil·larà entre els 4 i els 6 milions d'euros i el Departament de Benestar i Família es compromet a acreditar un 75% de places col·laboradores residencials i diürnes o altres instruments de concert que d'acordin.

El centre de dia substituirà el servei que estava previst ubicar dins del casal de gent gran al barri de Sant Pere Nord. D'aquesta manera, al situar-lo en un equipament més gran -un solar municipal de 6.000 metres quadrats- es garanteix el procés assistencial desitjat.

En el Conveni, Benestar i Familia i l'Ajuntament es comprometen a iniciar els tràmits necessaris per a l'execució d'aquest acord dins l'exercici de 2006.

> Atenció a persones amb discapacitat psíquica

L'acord garanteix la construcció d'una residència per a persones amb discapacitat severa/profunda amb una capacitat de 60 places. Els tràmits per a la construcció s'iniciaran abans de finalitzar l'any.

Ahir mateix, GISAva adjudicar l'execució de les obres de la nova construcció a la constructora Balltagi Mediterrani S.A. per un import de 4.095.910 euros.

Atenció a la infància i l'adolescència

L'any vinent s'iniciaran els tràmits per a la construcció d'un Centre Residencial d'Atenció Educativa (CRAE) amb una capacitat d'entre 25 i 30 places. La inversió en aquest equipament oscil·larà entre els 3 i els 4 milions d'euros.

Actuacions comunitàries i cíviques

El Departament de Benestar i Família, a través de la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques(DGACC), destinarà l'espai projectat inicialment a centre de dia dins del casal de gent gran de Sant Pere Nord a la creació d'una ludoteca.

GISA ha adjudicat a la constructora Gestió i Construcció Roig-Crespo S.L l'execució d'aquest equipament cívic i comunitari per un import de 2.057.360 euros.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dj. jul. 13, 2006 11:31 am

8 juliol - http://www.vilaweb.cat/
---------------------------------------
Vallès.
Benestar i Família reconeix que hi ha mancances d'equipaments socials i cívics a l'àrea de Terrassa
Es firma el conveni per fer una residència i un casal d'avis a Sant Pere Nord

JORDI ALEMANY. Terrassa

La consellera de Benestar i Família de la Generalitat, Carme Figueras, va assegurar ahir que la Generalitat «farà més centres» i equipaments socials i cívics a l'àrea de Terrassa, sobretot per atendre persones amb discapacitats perquè «hi ha necessitats a la zona». L'esperada visita de la consellera va servir per tancar el conveni anunciat al febrer i que permetrà fer la residència assistida per a gent gran, un casal d'avis i la ludoteca a Sant Pere Nord i concretar el trasllat de la residència La Pineda.

El compromís firmat ahir per Figueras i l'alcalde, Pere Navarro, va servir per concretar que els equipament pactats al febrer amb l'anterior consellera Anna Simó no quedessin només en una declaració d'intencions, a més de servir per adequar la cobertura en equipaments d'atenció especialitzada de Terrassa a la mitjana catalana entre el període 2006-2010.

Figueras va reconèixer que «hi ha mancances de places» de residència per a persones amb discapacitats a l'àrea de Terrassa, i Navarro va afegir que la voluntat és construir-ne de noves que també permetran «als usuaris que el 2008 s'hauran de traslladar de l'actual residència La Pineda de l'hospital del Tòrax al nou centre que es farà a Can Roca «anar a un altre centre al Vallès si ho prefereixen». Dijous va haver-hi una nova reunió amb els pares que estan en desacord que l'edifici tingui quatre plantes, i Navarro va assegurar que «estem en vies d'arribar a un acord», recordant que canvien d'un centre vell a un de nou que «té totes les garanties i millors serveis». Aquest equipament costarà 4 milions i les obres començaran abans d'acabar l'any perquè es pugui inaugurar el gener del 2008.

L'altre gran paquet d'equipaments se situa a Sant Pere Nord, on es farà la residència assistida per a gent gran amb un mínim de 120 places i un centre de dia per a 30 places que valdran entre 4 i 6 milions, i el casal de gent gran i ludoteca que costarà 2 milions i que s'acabarà el 2007. El conveni també preveu que durant el 2007 l'Ajuntament cedeixi un solar perquè la Generalitat construeix un centre residencial d'atenció educativa que tindrà entre 25 i 30 places
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am


Torna a: Dependència

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)