Enllaç patrocinat

Tarragona: nova residència de 90 places al Casablanca

Temes sobre Persones Grans que no es poden valer per sí mateixes / Temas sobre Mayores que no pueden valerse por sí mismos

Tarragona: nova residència de 90 places al Casablanca

EntradaAutor: fatec » dj. jul. 13, 2006 10:03 am

6 de juliol - http://www.vilaweb.cat/
------------------------------------------
L'antic sanitari Casablanca s'enderrocarà per aixecar-hi una residència de noranta places
Trenta places es destinaran per a persones amb greus disminucions

M. C.. Tarragona

Des que l'any passat l'edifici Casablanca ocupat fins llavors per persones amb malalties neurodegeneratives del Camp de Tarragona va quedar buit els departaments de Saluti de Benestar i Famíliade la Generalitat havien estat estudiant quins usos podien donar a aquest espai, propietat del govern català. Finalment s'ha optat per fer-hi un espai de residència de llarga estada per a persones amb dependències i es destinaran trenta places a discapacitats físics severs i profunds.

El Departament de Salut i el de Benestar ja han resolt en bona part el futur de la residència Casablanca de Tarragona. Després de valorar els diversos estudis sobre l'estat de l'edifici han descartat gairebé definitivament la idea de rehabilitar l'immoble i finalment s'han decidit per enderrocar-lo i aixecar una residència nova. El director dels serveis territorials de Salut, Josep Maria Sabaté, explica que «l'estat arquitectònic ens ha fet replantejar la remodelació de l'edifici, ja que gairebé costava tant com tirar-lo a terra i tornar-lo a construir», i dóna gairebé per fet que la residència s'haurà de construir de zero. Per això s'ha encarregat la redacció d'un nou projecte que defineixi també la distribució dels espais per als nous usos que es vol donar a l'immoble. Sabaté explica que el centre tindrà noranta places, seixanta de les quals estaran destinades a persones amb dependència, «principalment persones grans, tot i que encara s'ha d'acabar de definir», i hi haurà trenta places més que estaran reservades per a discapacitats físics severs i profunds que en algun cas tenen més d'una malaltia. «Seran persones amb molta dependència sanitària», explica Sabaté, i és per aquest motiu que la gestió del nou projecte la faran conjuntament els departaments de Salut i de Benestar i Família.

Les dues conselleries han de definir ara com es durà a terme el finançament d'aquest projecte tan pel que fa al cost de la nova construcció, com el de la gestió de la residència.

De moment no s'han definit terminis, però Sabaté confia a poder treure a concurs el nou edifici abans del final del mandat de l'actual govern de la Generalitat.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Dependència

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)