Enllaç patrocinat

Valors de les pensions mínimes

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

Valors de les pensions mínimes

EntradaAutor: fatec » dg. set. 03, 2006 5:16 pm

http://www.elperiodico.com/
-----------------------------------------
Zapatero anuncia que les pensions mínimes pujaran el doble de la mitjana el 2007

agències

Rodiezmo (Lleó). -- El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que les pensions mínimes tornaran a pujar l'any que ve el doble de la mitjana de tots els subsidis.

Zapatero ha fet aquest anunci en la seva intervenció en la festa minera que s'ha celebrat a la localitat de Rodiezmo, a Lleó, en què ha dedicat gran part de la seva al·locució a renovar l'aposta del Govern per les mesures de caràcter social.

El cap de l'Executiu ha recordat que en aquesta mateixa localitat havia anunciat en els dos últims anys una pujada especial de les pensions mínimes, i ha subratllat que ha volgut tornar a fer l'anunci d'un augment "molt per sobre de la inflació".

1.500 milions d'euros

Aquesta decisió, segons Zapatero, implicarà que en algun segment de les pensions (les mínimes que perceben els que tenen un cònjuge a càrrec) s'arribi a una pujada del 26% en tres anys, quan la previsió era que s'aconseguís en tota la legislatura.

Després de subratllar que aquesta és la principal pujada que hi ha hagut durant la democràcia, ha recordat que, al final de la legislatura, l'increment de les pensions mínimes serà del 25%.

"Mai en tan pocs anys s'ha fet tant esforç per als pensionistes", ha assegurat el president, que ha explicat que això s'aconsegueix amb decisions com aportar en un any 1.500 milions d'euros a les pensions mínimes, una quantitat que és la que va dedicar el PP a aquest objectiu en els seus vuit anys de Govern.
fatec l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. maig 07, 2007 1:06 pm, en total s’ha editat 3 vegades.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dl. set. 04, 2006 10:14 am

http://www.avui.cat/
--------------------------------------
Zapatero respon als atacs del PP augmentant de nou les pensions

compromís
El president espanyol es compromet per tercer cop a apujar les retribucions mínimes el doble de la mitjana bronca
Acusa el PP de no saber distingir entre la guerra de l'Iraq i la missió de pau al Líban


Ferran Casas

José Luis Rodríguez Zapatero va obrir com cada any el curs polític amb un acte a Rodiezmo en el qual va compaginar els atacs al PP amb el tradicional anunci d'un nou augment de les pensions mínimes per tercer any consecutiu. Rodejat de sindicalistes i militants de base socialistes, el líder del PSOE va fer una aferrissada defensa de les polítiques socials del seu govern combinant-les amb durs atacs a la dreta, molt celebrats pels presents. Zapatero va afirmar que els populars són incapaços de distingir entre la guerra a l'Iraq que ells van emparar, sense el vistiplau de les Nacions Unides, i la pau que el seu govern promou al Líban.

La tesi de Zapatero és que la formació de Mariano Rajoy no diferencia la derrota de la victòria i encara no està ubicat. Posava així el dit a la llaga a les dificultats que, per pair la seva derrota de fa mes de dos anys, s'atribueixen encara als conservadors. El president espanyol va afirmar que la solució per al PPpassa "per més derrotes, a veure si així n'aprenen".

Usant un to molt mitiner, Zapatero va explicar que "la dreta" que lidera Rajoy "no ha canviat en res" en aquests anys i que menystenint "la intel·ligència i memòria de la gent" se situa extramurs de la realitat: "Ja no és a l'Espanya real". Aquesta actitud va ser la que va dur el govern de Rajoy i Aznar a participar "en el fracàs històric de Bush a l'Iraq". El líder socialista va contraposar aquesta actitud amb la seva "a favor de la pau" enviant tropes al Líban amb l'aprovació del Congrés i l'empara de l'ONU, "que mai ha convocat a una guerra".

Però com és costum a Rodiezmo, a més de donar llenya al PP també va posar l'accent a desgranar les polítiques socials del seu executiu. Ho va fer en tres fronts: el de la creació d'ocupació i el diàleg social; el de la millora de les pensions i l'atenció a les persones dependents, i el de les polítiques d'acollida a la immigració i igualtat. En el terreny de l'ocupació, on va poder exhibir estadístiques favorables, va fer un reconeixement explícit a la tasca de sindicats i patronals, que ha dut a un creixement econòmic "fort" que no es pot considerar "un miracle". Tot i això la fórmula ho semblava: "créixer, estalviar i repartir millor, com fa el govern socialista".

Tercer any consecutiu

Gràcies a aquestes polítiques va anunciar per tercer any consecutiu que les pensions creixeran de forma general el 2007 per damunt de l'IPC i que les mínimes ho faran el doble que la resta. Com a exemple va posar el fet que, en el seu trienni pressupostari, les pensions mínimes de persones amb cònjuge a càrrec pugen un 26% mentre que el total de les mínimes ho faran en un 25% en els quatre anys de legislatura.

L'any que ve el seu executiu destinarà 1.500 milions a l'increment de les més baixes, la mateixa xifra que, segons ell, va gastar-se el govern d'Aznar en vuit anys.

En el mateix acte també va respondre a les crítiques que va escoltar en directe de dirigents de l'ala més esquerrana del PSOE i del sindicat miner de la UGTal projecte de llei de la memòria històrica perquè el troben massa tou. Zapatero va defensar el projecte presentat pel govern i va assegurar que la iniciativa que es debatrà al Congrés "és per donar pau a qui va patir durant la dictadura" i per això opta "per un reconeixement dels drets".
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dl. set. 04, 2006 10:54 am

http://www.lavanguardia.es/
-----------------------------------------------
Zapatero anuncia que las pensiones mínimas subirán un 25% en 2007

Asegura que se crea empleo "como nunca" y recrimina a los "agoreros del PP" que vaticinen el fin del fondo de la Seguridad Social

Rodiezmo (León). (EUROPA PRESS).-

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, anunció hoy en la fiesta minera asturleonesa de Rodiezmo que el Gobierno subirá las pensiones mínimas para el próximo año un 25 por ciento, con una partida específica de 1.500 millones de euros, lo que permitirá que los pensionistas con mayores dificultades económicas hayan visto en los tres primeros años de Ejecutivo socialista "la mayor subida conocida de la democracia".
Las pensiones mínimas subirán el doble de la media del resto y en algunos segmentos de las pensiones se alcanzará, según explicó el jefe del Ejecutivo, el compromiso electoral para toda la legislatura de un subida del 26% en pensiones como las correspondiente a cónyuges a cargo.
"Las pensiones mínimas, todas, subirán el 25% comprometido. Nunca, en tan pocos años, se ha hecho tanto esfuerzo por los pensionistas, por dignificar y llegar hasta 610 euros o hasta 500 con cónyuges o sin cónyuges", afirmó.

"Lo mismo que el PP en ocho años"

El Estado va a aportar 1.500 millones de euros a las pensiones mínimas. Lo mismo, desde que estamos en la legislatura que lo que el Partido Popular aportó en ocho años", según indicó a los alrededor de 35.000 asistentes al acto en esta localidad leonesa próxima a Asturias.
Zapatero destacó el hecho de que el Estado continúe con superávit, un punto por ciento del PIB, y que la Seguridad Socialdisponga de un fondo de garantía de 38.000 millones de euros. "Se puede crecer, ahorrar y repartir mejor, como está haciendo el Gobierno socialista", hizo hincapié ante de pedir la dimisión a los "agoreros" del Partido Popular que predijeron el colapso de dicho fondo de garantía con un Ejecutivo socialista al frente.

400 millones para mayores y discapacitados

Asimismo, subrayó "el alcance histórico" que va a tener el nuevo Sistema Nacional de Autonomía Personal a partir del uno de enero destinado a la atención de las personas mayores y discapacitados, con una partida económica inicial de 400 millones de euros que "va a cambiar la vida de muchas familias" y que equiparó a las conquistas sociales del pasado como la extensión de la gratuidad a la Educación o a la Sanidad Pública.
"Es el gran reto de España, de una nueva forma de cohesionar el país. Va a ser la mejor política de familia. La derecha siempre habla de la familia, del orden familiar, pero nunca de los problemas sociales y económicos de la familia, que son los que hay que acometer y acomete este Gobierno en general", manifestó.
Ante el nuevo año político que ahora se inicia, el jefe del Ejecutivo constató que España "crea empleo como nunca", aborda "nuevas políticas sociales", dispone de una voz "autónoma" en el mundo, amplía derechos y libertades, extiende la libertad e incluye "a todo el mundo en un marco de convivencia".

[...]
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dc. set. 27, 2006 2:13 pm

http://www.avui.cat/
------------------------------------
La pensió mínima puja entre un 5% i un 6,5%

Redacció

La despesa en pensions pressupostada pel govern central per a l'any que ve puja a 91.453 milions d'euros, que representa un increment del 8% respecte al 2006, segons recull el projecte de llei de pressupostos de l'Estat.

Aquesta partida inclou que les pensions mínimes contributives de jubilació i incapacitat permanent sense cònjuge a càrrec es veuran incrementades un 5%, mentre que els que tinguin cònjuge a càrrec rebran un 6,5% més. Al seu torn, la quantia de les pensions de viudetat, amb o sense càrregues familiars, augmentarà un 5% i les de vellesa i invalidesa (SOVI) ho faran un 3%.

Aquestes xifres no inclouen la desviació de la inflació d'aquest any, per la qual cosa la revalorització podria ser encara més elevada.

Sanejament

El govern central explica que la millora "sostinguda" de les pensions es deu al sanejament dels comptes de la Seguretat Social, però recorda que a llarg termini el sistema patirà "tensions" per factors com l'envelliment de la població, l'augment de l'esperança de vida i la baixa taxa de natalitat.

El ministre d'Economia, Pedro Solbes, va indicar ahir que el fons de reserva de la Seguretat Social acumularà una quantitat de 41.600 milions d'euros a finals de l'any que ve, que representa en 4% del producte interior brut espanyol. Aquesta xifra equival a vuit mesos de la nònima de pensions. Com que la Seguretat Social tindrà un superàvit del 0,7%, això permetrà afegir 6.400 milions d'euros al fons de reserva fins a arribar a la quantitat total esmentada.

El sistema ingressarà per cotitzacions socials 97.357 milions d'euros el 2007, un 8% més que aquest any.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dl. maig 07, 2007 1:14 pm

Fixat el complement de les pensions pel 2007

La Generalitat i els sindicats van acordar fixar el complement per a les pensions mínimes, en 571,70 € pel 2007.
Aquesta xifra és el que es coneix com a indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).
Aquesta xifra suposa una pujada, respecte al 2005, d'un 4,3%

El sindicat Comissions Obreres (CC.OO.), en un primer moment, havia demanat una pujada del 4,2%, amb la qual cosa el resultat final ha superat aquestes expectatives
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dv. set. 28, 2007 12:06 pm

http://www.avui.cat/
-----------------------------------
La pensió mínima serà de 9.036 euros anuals el 2008
D'acord amb el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat, si la persona jubilada té 65 o més anys i no té cònjuge al seu càrrec, rebrà una pensió mínima de 7.250,4 euros i, si no ha complert aquesta edat, cobrarà 6.755,7 euros

La pensió mínima de jubilació per a les persones de 65 o més anys, i que tinguin el cònjuge al seu càrrec, serà de 9.036,4 euros anuals el 2008. Per als beneficiaris menors d'aquesta edat serà de 8.445,2 euros a l'any. D'acord amb el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat, si la persona jubilada té 65 o més anys i no té cònjuge al seu càrrec, rebrà una pensió mínima de 7.250,4 euros i, si no ha complert aquesta edat, cobrarà 6.755,7 euros.

Les prestacions mínimes per a les persones amb invalidesa permanent absoluta i que tinguin cònjuge a càrrec s'elevaran a 9.036,4 euros, mentre que si no en tenen, la quantia serà de 7.250,4 euros.

En els supòsits de gran invalidesa amb increment del 50%, la prestació mínima serà de 13.554,66 euros anuals per als pensionistes amb cònjuge, i de 10.875,76 euros per als qur no tinguin esposa o espòs al seu càrrec.

Els titulars d'incapacitat permanent total amb 65 o més anys i cònjuge a càrrec rebran una pensió mínima de 9.036,4 euros, mentre que els que no en tinguin percebran 7.250,4 euros.

Els perceptors d'incapacitat total "qualificada" amb edats entre 60 i 64 anys amb cònjuge rebran 8.445,2 euros, i sense cònjuge 6.755,7 euros. La prestació mínima per incapacitat parcial del règim d'accidents de treball per a les persones amb 65 anys o més i cònjuge a càrrec s'establirà en 9.036,4 euros, i en 7.250,4 euros si no en tenen.

Viudes i viudos

Les viudes i viudos amb càrregues familiars cobraran 8.445,22 euros; les de 65 anys o discapacitat en grau igual o superior al 65%, 7.250,46 euros; les que tinguin entre 60 i 64 anys, 6.755,70 euros, i les menors de 60 anys, 5.391,12 euros.

La pensió mitjana a Catalunya es va situar al setembre en 696,9 euros, vint més que la mitjana d'Espanya (675,9 euros). Això suposa un creixement del 4,9% en relació amb el mateix mes de l'any passat. Segons les dades del ministeri de Treball i Afers Socials, el nombre de pensions a Catalunya va ascendir el mes passat a 1.481.715, un 1,5% més que fa un any. La pensió mitjana per jubilació va ser de 774,3 euros.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am


Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)