Enllaç patrocinat

Llei de prestacions econòmiques de la Generalitat

Economia de la Gent Gran / Economía de los Mayores

Llei de prestacions econòmiques de la Generalitat

EntradaAutor: fatec » dj. jul. 13, 2006 11:40 am

12 juliol - http://www.avui.cat/
-------------------------------------
La llei de prestacions donarà ajuts a 208.000 persones
Vídues, pensionistes i joves extutelats rebran complements
El Parlament aprova demà la llei que vol garantir ingressos suficients a les persones amb rendes més baixes


Sònia Pau

Les més de 208.000 persones que sobreviuen amb menys de 509 euros al mes i no tenen patrimoni rebran a partir del gener una ajuda econòmica del govern. En aquesta situació s'hi troben sobretot persones vídues; les que cobren pensions no contributives (PNC), perquè van treballar però no van cotitzar els quinze anys requerits a la Seguretat Social, i també les que cobren prestacions molt baixes com ara el SOVI, el Fons d'Assistència Social (FAS) o del Fons d'Integració Social de Minusvàlids (Lismi).

El Parlament aprovarà demà, en l'últim ple de la legislatura, la llei de prestacions econòmiques d'assistència social que té l'objectiu de garantir uns ingressos suficients a les persones que actualment tenen unes rendes més baixes. Així, el text fixarà ajudes per a aquelles persones que tinguin uns ingressos inferiors dels 509 euros. Patronal, sindicats i govern han pactat fixar en aquests 509 euros, que cada any s'aniran actualitzant, l'índex de renda de suficiència (IRS) i es considera que tothom que hi estigui per sota té dret a unes ajudes econòmiques.

"Qui no hi arriba està per sota del llindar de la pobresa. Creiem que aquests 509 euros són el mínim per poder mantenir un nivell suficient d'alimentació, roba i despeses de la llar. Així, la llei es converteix en un dels instruments de lluita contra la pobresa", va avançar ahir el director de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials(ICASS), Ramon Nicolau.

Tot i que s'aprovarà demà, les prestacions es cobraran a partir del gener vinent amb efectes retroactius des de l'1 de gener del 2006. Durant el primer any d'aplicació, es pagarà el 65% del que fixa l'Índex de Suficiència i anirà pujant gradualment fins a arribar al 100% entre el 2010 o 2012.

Tindran dret a les prestacions cinc col·lectius: els joves extutelats rebran 607 euros mensuals entre els 18 i 20 anys; les vídues que cobren menys de 7.600 euros a l'any tindran un ajut de 40 euros al mes; per als pensionistes amb pagues de 301 euros el complement serà de 65 euros al mes, i les persones que cobren el FAS, la Lismi o el SOVI rebran entre 31 i 249 euros mensuals. A més, les famílies que acullin un menor tutelat rebran entre 263 i 328 euros.

-------------------------

Un 20% no arriben a final de mes

H.C..

La nova llei beneficiarà 208.000 persones i aquesta xifra equival a un 2,97% de la població de Catalunya. Aquest percentatge, però, no és suficient per cobrir les necessitats de la població en risc d'exclusió social. Un estudi de la Fundació Justícia i Pau del 2005 assegurava que un 20% dels ciutadans tenen problemes per arribar a finals de mes. Aquest treball identifica que les dones soles, les famílies monoparentals, els joves i la gent gran són els col·lectius amb més dificultats per mantenir unes rendes mínimes. Un altre estudi de característiques semblants elaborat pel Consorci Institut de la infància i Món Urbà (Ciimu) revela que un 11% dels nens menors de 16 anys també es troben en risc d'exclusió social. Això vol dir que són 105.000 els infants en aquesta situació, dels quals 9.000 es troben en alt risc d'exclusió.

Algunes de les causes que han provocat aquesta desestructuració social són, segons els estudis, l'augment de les desigualtats que existeixen, sobretot entre els col·lectius d'origen estranger. Com que molts d'ells no tenen la seva situació regularitzada, no tenen la possibilitat d'accedir a les ajudes que ofereix la nova llei.
fatec l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. des. 15, 2006 11:37 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dv. jul. 14, 2006 10:59 am

http://www.prnoticias.com/
---------------------------------------------
S’aproven sis lleis a l’últim Ple al Parlament

L'últim ple de la setena legislatura del Parlament de Catalunyaque es va celebrar ahir va servir, a més de per escoltar al president Maragall, per aprovar sis projectes de llei, entre elles la de reforma de la Llei de Caixes i de mesures sobre el medi ambient.

Pel que fa als projectes de llei aprovats, han estat sis i no vuit com es preveia inicialment, ja que els dos restants, la de modificació de la Llei de Protecció de la Salut i la de creació del Consell de Relacions Laborals, han estat retirats de l'ordre del dia després d'haver demanat CiU un dictamen sobre ells al Consell Consultiu.

[...]

Una altra llei aprovada ha estat la de Prestacions Econòmiques d'Assistència Social, que garantirà un ingrés mínim a més de 250.000 persones amb rendes baixes que viuen legalment a Catalunya i, en cas d'urgència, també als que visquin o es trobin en aquesta comunitat.

Per valorar la situació de necessitat es tindrà en compte el patrimoni, els ingressos econòmics i la situació de pobresa dels beneficiaris, es determinarà un Indicador de Renda de Suficiència (IRS), i la llei proposa crear prestacions econòmiques que suposaran un esforç pressupostari de 90 milions d'euros a càrrec de la Generalitat i fora del sistema de la Seguretat Social.

[...]
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dv. jul. 14, 2006 11:01 am

http://www.diaridebarcelona.com
-----------------------------------------
Ningú haurà de passar el mes amb menys de 376 euros

El Parlament ha aprovat avui per unanimitat la llei de prestacions econòmiques d'assistència social, que garantirà un ingrés mínim a més de 250.000 persones amb rendes baixes que viuen legalment a Catalunya i, en cas d'urgència, també als que hi visquin o s'hi trobin sense papers.Per valorar la situació de necessitat es tindrà en compte el patrimoni, els ingressos econòmics i la situació de pobresa dels beneficiaris. A partir del 2010, rebrà subsidi tothom que tingui ingressos inferiors al nou Indicador de Renda de Suficiència (IRS), fixat en 7.137 euros anuals (510 euros mensuals). Però en el primer any d'aplicació de la nova llei, els beneficiaris només tindran garantit el 75% d'aquests 510 euros mensuals.

Les prestacions van especialment adreçades a joves extutelats per la Generalitat fins als 21 anys, a perceptors de pensions no contributives i a persones vídues que amb la mort dels seus cònjuges no puguin fer front a les despeses ordinàries de la llar. La llei proposa la creació d'aquestes prestacions econòmiques, que suposaran un esforç pressupostari de 90 milions d'euros a càrrec de la Generalitat i fora del sistema de la Seguretat Social, així com regles per establir les prestacions que es puguin crear en un futur en funció del finançament disponible.

La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, que ha presentat la llei en sessió plenària i ha indicat que l'objectiu de la norma és "garantir uns recursos econòmics dignes a totes les persones a mitjà termini", ha agraït a l'exconsellera Anna Simó (ERC) la seva labor en el procés d'elaboració de la llei. "És un pas endavant en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social", ha explicat Figueras.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dv. jul. 14, 2006 11:06 am

http://www.efe.es
-----------------------------------
Parlament aprova llei garanteix ingressos persones rendes baixes
Barcelona, 13 jul. (EFE).- El Parlament ha aprovat avui per unanimitat la llei de prestacions econòmiques d'assistència social, que garantirà un ingrés mínim a més de 250.000 persones amb rendes baixes que viuen legalment a Catalunya i, en cas d'urgència, també als que visquin o es trobin en aquesta comunitat.

Per valorar la situació de necessitat es tindrà en compte el patrimoni, els ingressos econòmics i la situació de pobresa dels beneficiaris, i es determinarà un Indicador de Renda de Suficiència (IRS).
L'índex s'ha fixat en 7.137 euros d'ingressos anuals (510 euros mensuals), si bé en el primer any d'aplicació de la nova llei els beneficiaris tindran garantit un 75% de la xifra que estableix aquest índex, una quantitat que s'incrementarà fins a arribar al 100% el 2010.
Les prestacions van especialment dirigides a joves extutelats per la Generalitat fins als 21 anys, a perceptors de pensions no contributives i a persones vídues que amb la mort dels seus cònjuges no puguin fer front a les despeses ordinaris de la llar, i en aquest cas la Generalitat complementarà les seves ajudes fins a arribar al IRS.

La llei proposa la creació d'aquestes prestacions econòmiques, que suposaran un esforç pressupostari de 90 milions d'euros a càrrec de la Generalitat i fora del sistema de la Seguretat Social, així com regles per establir les prestacions que es puguin crear en un futur en funció del finançament disponible.

La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, ha presentat la llei en sessió plenària i ha indicat que l'objectiu de la norma és "garantir uns recursos econòmics dignes a totes les persones a mitjà termini", i ha agraït a l'exconsellera Anna Simó (ERC) la seva labor en el procés d'elaboració de la llei.

"Es un pas endavant en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social", ha explicat Figueras.

El diputat de CiU Josep Lluís Cleries ha criticat les forces que formaven el tripartit perquè "després de tres anys, arriba la primera llei de contingut netament social", encara que ha dit "celebrar l'acord" entorn d'aquesta llei.
La diputada d'ERC Carme Porta ha dit que la llei "és un dels instruments econòmics més potents per garantir la plena igualtat entre tota la ciutadania".
De la seva, la diputada d'ICV-EUiA Dolors Comas ha assegurat que ni CiU ni el PPC li mereixen "credibilitat" per complir amb aquesta llei si governen en la pròxima legislatura

EFE
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

EntradaAutor: fatec » dv. jul. 28, 2006 1:03 pm

Des d'aquí, donem accés al text complet de la Llei de prestacions socials de caràcter econòmic, aprovada pel Parlament de Catalunya:


Text complet i definitiu de la "Llei de prestacions socials de caràcter econòmic"
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4574
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am


Torna a: Pensions i economia

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: MSN [Bot] i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)