Preocupació en metges i oenagés per l’abús d’antidepressius entre els avis que viuen sols

Amics de la Gent Gran alerta d’un «consum excessiu» d’antidepressius o somnífers entre ancians per suplir la seva solitud.

L’entitat Amics de la Gent Gran avisa que estan detectant un problema perillós: persones grans que abusen d’antidepressius  o somnífers amb l’únic motiu d’aïllar-se del món i combatre la tristesa que els genera sentir-se sols. Una realitat, un temor, que comparteixen alguns metges d’atenció primària, especialment als entorns urbans. “La gent gran està supermedicada i té un accés molt ràpid i fàcil als medicaments”, avisa Joan Gené, del Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample de Barcelona, que demana a la Generalitat que implanti la ‘recepta social’: abans de recórrer al fàrmac, prescriure als avis que facin activitats i que s’apuntin a centres cívics de la seva zona.

Seguir llegint:

https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20190306/abus-antidepressius-avis-7339619