Llista d’espera i defuncions per dependència: una anàlisi incómode

Dues dades fixen la situació actual de Catalunya en relació a l’atenció a la gent gran: una llista d’espera de 18.438 persones que volen accedir a una residència finançada públicament, i 11.194 sol·licitants que van causar èxitus entre el 2013 i el 2017 sense accedir a una prestació

Hem conegut recentment dues dades relacionades amb l’atenció a la gent gran a Catalunya que no estan rebent la importància que mereixen: a dia d’avui sabem que hi ha 18.438 persones en situació de llista d’espera per una residència finançada públicament a Catalunya, i que durant el període 2013 – 2017 han causat defunció 11.194 persones sense poder accedir a una prestació per dependència. No són números aproximats ni provinents d’organitzacions empresarials o de sindicats sinó xifres oficials del mateix Departament de Treball, Afers Socials i Famílies arran d’una pregunta parlamentària d’aquest gener.

Seguir llegint:

http://www.acra.cat/ca/llista-d-espera-i-defuncions-per-depend%C3%A8ncia-una-an%C3%A0lisi-inc%C3%B3mode-article-de-cinta-pascual-_450518