Grans Actius: voluntariat mitjançant un servei d’acompanyament

Grans Actius és un programa de l’Àrea de Salut i Comunitat de la FCVS que fomenta el voluntariat mitjançant un servei d’acompanyament a visites mèdiques programades a Centres d’Atenció Primària (CAPs), hospitals i centres de rehabilitació.

Està adreçat a  persones afectades amb un grau lleu o moderat de malalties cròniques, de dependència o amb alguna discapacitat, de qualsevol edat.

A través d’equips de voluntariat contribuïm a millorar la qualitat de vida de les persones i donem un respir de la càrrega física i psicològica als familiars i cuidadors.

Aquest programa va néixer el 2012, Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional. S’origina com una iniciativa de promoció del voluntariat sènior de qualitat, oferint accions de voluntariat de proximitat, amb l’objectiu de fomentar l’envelliment actiu de les persones de més de 65 anys dins del mateix barri de residència.

 

Seguir llegint:

http://voluntaris.cat/serveis/grans-actius/