Tinc dolor… Com puc alleugerir-lo?

De cap, abdominal, muscular, articular… Hi ha molts tipus de dolor i cada persona el viu d’una manera diferent. El dolor és una percepció sensorial i emocional subjectiva i desagradable, més o menys intensa. Es pot classificar segons la durada (agut o crònic) i la localització (concreta o difusa).

Davant la sensació del dolor és molt freqüent recórrer a l’automedicació sense saber quin tipus de medicament és el més indicat. El paracetamol i l’ibuprofèn són els més coneguts, però n’hi ha molts més, i prendre’n no sempre és necessari. En alguns casos n’hi ha prou amb aplicar algunes mesures no farmacològiques, com ara la immobilització, la pràctica d’activitat física o una hidratació adequada. Per establir el millor tractament, ja sigui amb medicaments o sense, és important identificar la causa del dolor.

 

Seguir llegint:

http://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/informacio-i-consells/preguntes-frequents/tinc-dolor-com-puc-alleugerir-lo/

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply