critical book review

Jubilats: sense transport integrat fora d’àrea de Barcelona

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

Jubilats: sense transport integrat fora d’àrea de Barcelona

EntradaAutor: fatec » dt. març 13, 2007 12:38 am

http://www.20minutos.es/
--------------------------------------
Els jubilats no tenen transport integrat fora de l’àrea de Barcelona

NÚRIA BONET. 12.03.2007

L’única tarja per a la gent gran, la T-4, inclou només la corona 1.
La T-Jove i la T-Familiar arriben a totes les zones a preu reduït.
Existeix una tarja per al transport públic de tarifa integrada que permet accedir a totes les zones, amb preus especials per als joves i per a les famílies, però no per a la gent gran.
Els majors de 60 anys poden aconseguir rebaixes només en un títol integrat, la T-4, que permet fer deu desplaçaments només dins la corona 1, o el que és el mateix, dins la ciutat de Barcelona i rodalia, però no a la resta de corones.

Complement necessari

La T-4 té un cost de 2,95 euros i és el complement necessari per poder usar la Targeta Rosa Metropolitana de tarifa reduïda, que té un preu anual de 4,65 euros.

Aquest títol permet combinar metro, Ferrocarrils de la Generalitat i autobusos de l’EMT, sempre dins la zona 1, però no amb Renfe.

D’aquesta manera, una persona gran que vulgui anar de Sant Sadurní d’Anoia a qualsevol punt de Barcelona, tal com exposava a 20 minutos un usuari del transport públic, Joan Pes, haurà de pagar el bitllet senzill d’autobús (3,80 euros) i un cop a la capital usar la T-4, o bé haurà d’adquirir una tarja de tarifa integrada de 3 zones (19 euros).

El motiu: la burocràcia

Els títols integrats (T-Mes, T-Jove, T-Familiar,...) depenen de l’Autoritat del Transport Metropolità (Generalitat), i tots permeten el viatge combinat amb metro, FGC, busos i Renfe. Sols la T-4 depèn de l’Entitat Metropolitana del Transport (Mancomunitat de municipis de l’àrea metropolitana), que només opera a la corona 1.

Des de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), el seu president, Ricard Riol, apuntava a "problemes burocràtics i a la inèrcia de temps passats" com als motius pels quals l’EMT no ha dissenyat títols de transport integrat per a les persones grans que arribin a totes les corones.

Tarifes especials per als estudiants

Els estudiants que a diari s’han de desplaçar fins a la Universitat Autònoma des de Barcelona, han de cobrir un trajecte de 2 zones.

Es queixen del que els costa el viatge i demanen preus reduïts.

Per als estudiants, només hi ha un títol que inclogui un descompte específic: la T-Jove, que costa 150 euros, és vàlida durant 90 dies per a transports combinats i només poden accedir-hi els menors de 23 anys. Per aquest motiu, passatgers com ara l’Esther Garcia, demanen la reducció del preu dels abonaments.

Un reportatge realitzat gràcies a la pista facilitada pels lectors Joan Pes i Esther Garcia.
Avatar de l’usuari
fatec
 
Entrades: 4480
Membre des de: dc. juny 28, 2006 10:38 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

critical book review | http://www.gentgran.org/index.php/parents-monitoring-their-children-on-the-internet/ | respond to post can ask questions and give options | gun control in new jersey | ethical issues and tactics