need research paper now

La Comissió Europea i les iniciatives ciutadanes

Tot aquells temes que afectin a la gent gran però no es puguin incloure en els apartats anteriors. / Todo aquello que afecte a los Mayores pero que no se pueda incluir en los apartados anteriores

La Comissió Europea i les iniciatives ciutadanes

EntradaAutor: gentgran » dc. abr. 18, 2012 12:31 pm

Comissió Europea - Comunicat de premsa

La Comissió dóna el tret de sortida a les iniciatives ciutadanes

Brussel·les, 30 de març de 2012 – Aquest diumenge es posa en marxa la Iniciativa Ciutadana Europea. A partir d’ara, un milió de ciutadans d’arreu d’Europa podran demanar a la Comissió que actuï sobre aquelles qüestions que considerin importants.

El vicepresident de la comissió Šefčovič ha declarat que està "molt satisfet que, després de tota la feina que s’ha fet i d’una llarga espera, els europeus ja puguin posar en marxa les iniciatives ciutadanes demanant el registre al web de la Comissió. Personalment, tinc una gran curiositat per veure quines idees es manifestaran.

Es tracta d’un avanç sense precedents de la democràcia participativa i d’una eina potent en mans de la ciutadania que contribuirà a establir el programa de treball. Espero que també afavoreixi el desenvolupament d’un autèntic emos europeu, que reuneixi els ciutadans més enllà de les fronteres per debatre qüestions importants per a tots ells”.

El registre de les iniciatives és un primer pas fonamental del procediment. La sol·licitud l’ha de presentar un comitè compost per almenys set ciutadans europeus que resideixin com a mínim a set Estats membres de la UE.

Un cop registrada la iniciativa, el comitè disposarà de dotze mesos per recollir les declaracions de suport necessàries a un mínim de set Estats membres. El nombre mínim de signatures que s’haurà de superar a cadascun d’aquests set països s'obté multiplicant el nombre de diputats al Parlament Europeu de l’Estat membre en qüestió per 750.

Pot donar suport a una iniciativa ciutadana qualsevol persona en edat de votar a les eleccions al Parlament Europeu (18 anys a tots els Estats membres tret d’Àustria, on es pot votar a partir dels 16 anys).

El nombre de declaracions de suport l’haurà de certificar les autoritats competents de cada Estat membre. Aleshores, la Comissió disposarà de tres mesos per avaluar la iniciativa i decidir com actuar. Per fer-ho, es reunirà amb els organitzadors perquè li expliquin més detalladament els assumptes que plantegin. Els organitzadors també tindran l'oportunitat de presentar la iniciativa en una audiència pública al Parlament Europeu.

Seguidament, la Comissió adoptarà una Comunicació on explicarà les seves conclusions sobre la iniciativa, les accions que té intenció d'emprendre, en el seu cas, i els motius pels quals tirarà endavant o no aquestes accions.

La Comissió Europea ha fet molta feina per tal de simplificar al màxim el procediment per als ciutadans i garantir, al mateix temps, que no es registrin iniciatives manifestament abusives, frívoles, ofensives, contràries als valors europeus o fora de la seva competència. També existeixen mesures per garantir la protecció de les dades de les persones que donen suport a les iniciatives.

Antecedents

La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) es va introduir amb el Tractat de Lisboa i permet que un milió de ciutadans d’almenys una quarta part dels Estats membres de la UE, puguin demanar a la Comissió Europea que presenti propostes legislatives en àmbits de la seva competència.

El Reglament que regeix la Iniciativa Ciutadana Europea es va adoptar el 16 de febrer de 2011. Ara bé, a petició dels Estats membres, que necessitaven temps per posar en marxa els mecanismes de certificació de les declaracions de suport, els ciutadans han hagut d'esperar a poder presentar les iniciatives a partir de l’1 d’abril.

http://ec.europa.eu/citizens-initiative> Web de la ICE
gentgran
 
Entrades: 1003
Membre des de: dv. abr. 09, 2010 10:12 am

Torna a: Gent Gran en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron

gentgran.org és una producció de Fatec, Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
Contacte: Correu electrònic fatec@gentgran.org - Telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 15 hores)

      

need research paper now | 8300 wk4 disc | http://www.gentgran.org/index.php/answer-reading-questions/